Parasite Eve: megjelent a Bring Me the Horizon új klipes száma

Csütörtök este debütált a Bring Me the Horizon legújabb száma, a Parasite Eve. A dal a tavalyi Ludenshez hasonlóan megint elég sok stílusba belenyúl az elektronikától a nu metalig, sőt, az intrót akár a Veresegyházi Asszonykórus is énekelhetné (egyébként egy bolgár népdal remixeléséből jött ki).

A zenekar azt is bejelentette, hogy a készülő EP-sorozatuknak, amelyen majd ez a dal és a Ludens is rajta lesz, Post Human címet adták. Oli Sykes elmondása szerint a zenekar a következő egy évben nem kevesebb, mint 4 új kislemezt fog kiadni, és mindegyik teljesen különböző hangulatokat elevenít meg.

Az első lemez a reményről szól, a haragról, és olyan, mint egy zavargás zenei megfelelője. Egy felhívás az embereknek, hogy velünk együtt keressék a megoldást. Egy tüntetés, ami behúz és újra lábra állít. Sokkal agresszívabb, mint az utóbbi dolgaink. A világnak jelenleg nem könnyed popzene kell, hanem dühhimnuszok. Rengeteg dolog van, ami miatt dühösnek kell lenni. […] Nem azok az idők járnak, amikor azt mondhatjuk, hogy „ezen is túlleszünk” és „minden rendben lesz”, mert kurvára nem lesz rendben semmi, ha nem teszünk érte valamit.

Oli még tavaly kezdte el írni a Parasite Eve szövegét, miután olvasott egy japán bogárról, ami a globális felmelegedés miatt immunissá vált a hőre. A koronavírus terjedésével aztán az egész szám új jelentést kapott.

Egy darabig inkább félretettük a dalt, mert annyira húsba vágónak érződött. De miután ültünk rajta egy ideig, rájöttünk, hogy pont ezért kell most kiadnunk. A zenénkben mindig is a menekülést kerestük, de túl sok a világban a menekülés a problémák elől. De a világnak nem erre van szüksége. Többre van szükség, arra, hogy gondolkozzunk és emlékezzünk. Nem lehet mindent besöpörni a szőnyeg alá, és azt várni, hogy az élet majd visszatér a rendes kerékvágásba, mert kurvára nem fog. Nagyon sok mindenen kell változtatnunk. Erről szól a rockzene, a problémák felismeréséről és feldolgozásáról.

A zenekar fellépett volna az elmaradt idei Volt fesztiválon – hogy jövőre pótolják-e a bulit, arról egyelőre nincs hír.