Ov My Herculean Exile: a Behemoth első dala az ősszel érkező lemezről

Bemutatta első dalát érkező nagylemezéről az Adam „Nergal” Darksi által vezetett Behemoth. A lengyel black/death-zenekar 12. nekifutása Opxs Contra Natvram címmel érkezik szeptember 16-án a Nuclear Blast Recordsnál, erről hallható/látható most a legelső ízelítő, az Ov My Herculean Exile.

Az albumot a zenekar saját maga producerelte, míg a keverést Joe Baressi (Tool, Queens of the Stone Age, Parkway Drive stb.) végezte. Nergal, a zenekar énekes-gitárosa úgy nyilatkozott a lemezzel kapcsolatban, hogy a cím már eleve azt jelenti, hogy „szembemenni az árral”, és az egész album a jelenlegi világ negatív tendenciáiról szól, úgymint a cancel culture, a közösségi média és minden olyan, ami a rossz ítélőképességű emberek kezében konkrét fegyverré is válhat. Ha nem lenne egyértelmű, hogy mire is gondol, kihangsúlyozta, hogy a lemez ötödik dala a Neo-Spartacvs címet kapta, Spartacus pedig a történelem egyik legikonikusabb felkelője volt, aki szembement a világ legnagyobb birodalmával. Ez Nergal középső ujja a fent említett dolgoknak.

Alább mutatjuk is a dallistát, utána pedig a friss dalhoz készült, szokásosan látványosra sikeredett videót is:

1. Post-God Nirvana
2. Malaria Vvlgata
3. The Deathless Sun
4. Ov My Herculean Exile
5. Neo-Spartacvs
6. Disinheritance
7. Off to War!
8. Once Upon a Pale Horse
9. Thy Becoming Eternal
10. Versvs Christvs

A zenekar ősszel Budapesten is bemutatja az új lemezt az Arch Enemyvel, a Carcassszal és az Unto Othersszel közös turné keretében. A koncert október 16-án lesz a Barba Negrában.