Old school hardcore-bandát indít a Killswitch Engage énekese

jesseleach

Jesse Leach nem tétlenkedik mostanában: a Killswitch Engage frontembere amellett, hogy újra aktiválta az Adam Dutkiewicz gitárossal közös Times of Grace projektjét, újabb fába vágta a fejszéjét: hardcore-bandát alapított három, eddig meg nem nevezett zenéssszel. Jesse a közelgő formáció legfőbb hatásaiként olyan együtteseket nevezett meg, mint a Minor Threat, a Black Flag, a 7 Seconds és a Discharge, ami alapján inkább arra lehet következtetni, hogy az új csapatnak ’80-as évek hardcore/punk hangzása lesz, az énekes eddigi metalcore-bandáival szemben. A New York-i székhelyű projektet Leach szimplán kedvtelésből, a zenélés szeretetéből hozta létre, és olyan szövegeit fogja itt felhasználni, amelyek eddig semelyik másik zenekarába nem fértek volna bele. Ha minden igaz, az egyelőre név nélküli bandától hamarosan már ízelítőt is hallhatunk.

Egy korábbi interjúban Jesse így mesélt a hardcore-ral való ismeretségének kezdetéről:

Emlékszem, amikor először hallottam a Minor Threatet. Azt hiszem, a Seeing Red című dal volt az, elszállt tőle az agyam. Nem fogtam fel, mit hallok. Nyers volt és dühös. Attól a naptól Ian Mackaye hangja lett a kedvenc hangom a hardcore-ban. Egyszerűen rohadtul dühösnek hangzott, mint ahogy a gitárok is. Sohasem hallottam előtte hasonlót, teljesen rákattantam. Azonnal megvettem a Minor Threat életmű CD-jét, amik akkor jött ki, ’92-ben vagy ’93-ban. Attól kezdve a hardcore mindenféle alfajába belementem. Bad Brains, Earth Crisis, Youth of Today, Cro-Mags. Innen jutottam vissza a punkhoz, mert tudni akartam, honnan ered ez a zene.

It’s been a long time coming man! Woke up with a fire in my heart! These 4 albums serve as inspiration for a jam session today with 3 killer humans! Don’t tell anyone ?but I’ve put together a punk hardcore band/project for fun and today is our first jam session here in NY! To say I’m excited is a vast understatement! Now I just need to hack my car out of a couple of feet of ice! Stay tuned, you know I gotta big mouth on here and I’ll drop details or a sample track as soon as I have them. This is a side project and it is being done for the pure enjoyment of playing. It is also a necessary outlet for a singing/yelling style and lyrics I can’t fit into any other band or project I’ve ever done. My 15 year old self is quite proud of me! GO!!!!!!! ✊?☠️ . #HardcorePride #UpThePunx #ProtestMusic #Friends #Passion #PMA #Hardcore #Punk #Bands #MinorThreat #7Seconds #BlackFlag #discharge #JesseLeach #FedUp #SpeakOut #Anarchy #Stoked #FightBack #TheWeapon

Jesse Leach (@jesse_d_leach) által megosztott bejegyzés,