Készül a Times of Grace második lemeze

times of grace

Hogy rohan az idő: idén januárban már annak is hat éve, hogy megjelent a Times of Grace első lemeze – ugye ez volt az a formáció, ahol a Killswitch Engage lángész gitárosa, Adam D és a 2002-ben kiszállt Jesse Leach énekes hosszú évek után először egymásra találtak, és a Hymn of a Broken Man című albummal egy olyan anyagot raktak le az asztalra, ami bátorságával és szenvedélyességével méltó utódja volt a modern metalcore egyik alappillérének számító Alive or Just Breathing lemeznek. Innentől jóformán egyenes út vezetett odáig, hogy a következő évben újra Leach álljon be a KSE megüresedett énekesi posztjára, és a nagy visszatéréssel nagyon úgy tűnt, hogy a Times of Grace létezése egy csapásra okafogyottá is vált. A projektet azóta sokan talán már el is felejtették, Adam és Jesse azonban nem, sőt, egy ideje szép lassan el is kezdtek dolgozni a folytatáson.

Jesse még tavaly árulta el egy interjúban, hogy az új lemezre nyoma sem marad az első albumot még nagyban meghatározó metalcore-os stílusjegyeknek (lévén az ilyesmire ott vannak a Killswitch-lemezek), ehelyett a hangzás másik két oldalára kerül a hangsúly.

Sokat beszélgettünk arról, hogy mit fogunk csinálni, hogy hogyan bővítjük ki a hangzást. És annyit elárulhatok, hogy hasonlítani sem fog a Killswitch-re. Azt tervezzük, hogy két teljesen különböző úton indulunk el. Az egyik az akusztikus, bluesos dolgok, a másik pedig az olyasmi dalok, mint az End of Eternity vagy az Until the End of Days – a hosszabb, éteri, ambientes, poszt-metalos dolgok.

Pár napja aztán az énekes egy Instagram-posztban adott újabb helyzetjelentést, a „kezdődik, újra…” mondat alapján pedig gyanítjuk, hogy Adam mostanra végzett a demók összerakásával, innentől pedig Jesse-n a sor, hogy megírja a szövegeket és a vokálokat. Ha minden jól megy, a kész anyag akár még idén meg is jelenhet.