Közös ruhakollekciót dob piacra a Korn és az Adidas

Próbálkozhat a norvég Blood Command (vagy anno a Run-D.M.C.) a nem hivatalos márkanagykövetséggel, az mégis talán vitathatatlan, hogy a ’90-es években a Korn megállíthatatlannak tűnő menetelése gyakorolta a legnagyobb hatást az Adidas termékeinek eladására – természetesen pozitív irányban. Most, közel három évtizeddel azután, hogy Jonathan Davisék először magukra öltötték a háromcsíkos melegítőket, a világmárka közös ruhakollekciót tervez kiadni a nu metal-bandával.

Persze jogosan merül fel benned a kérdés:

Hogy nem létezett eddig ez a kollab?

Gyors törióra ezzel kapcsolatban: a srácok menedzsmentje anno igenis felvetette a vállalatnak a közös kollekció ötletét (ha már ’96-ban konkrétan volt is egy A.D.I.D.A.S. című számuk a Life Is Peachy lemezükön – aminek amúgy köze sincs a márkához, csak egy perverz szójáték), de az Adidas akkor nem kért a buliból, mondván a fő célcsoportjuk a sportolók voltak – meg amúgy is, fúj sátánimádó metalosok. Így 1998-ban a Puma kapva kapott az alkalmon és le is szerződött a zenekarral egy félmillió dolláros dílre, a nagy sikerű Follow the Leader promóin pedig már a vadcicás trénerben feszítettek a fiúk.

Ahogy telnek-múlnak az évek, a gigavállalatok is belátják, ha rosszul döntöttek: hiába nyitott az Adidas más művészeti irányzatok felé, és szerződött le például a mostanra egészen biztosan mentálisan sérültnek nyilvánítható Kanye… vagyis Ye-vel, majd dobta ki az egész kollekcióját, amikor a faszi a nácikat éltette, a rockzenéből érkező talán legnagyobb múzsáikat is bőven a peakjük után sikerült csak bezsákolni. De sikerült. Ami pedig garantáltan jönni fog, az a klasszikus Superstarra hajazó lépő, póló, kapucnis pulcsi, és természetesen a melegítőszettek is – amiből az egyik Davis híres lila, flitteres verziója lesz, ami amúgy a borítóképen is látható.