Két szám után befejezett egy koncertet a Neck Deep az erőszakos biztonságiak miatt

neck deep

Tegnapelőtt, október 9-én a Neck Deep a nottinghami Rock City klubban koncertezett, azonban a poppunk-banda két szám után lefújta az egész bulit, az erőszakoskodó biztonsági személyzet miatt. Állítólag a szekusok egy a tömegen szörfölő látogatóval szemben léptek fel indokolatlanul durván, amit a banda zokon vett, és Fil Thorpe-Evans basszer még össze is verekedett a helyi erőkkel. A zenekar ezután fogta magát és levonult, majd később egy közleményt posztolt az esettel kapcsolatban.

Minden Neck Deep-koncertnek – sőt, egyáltalán minden koncertnek – egy védett és pozitív környezetnek kellene lennie, ahol mindenki biztonságban van és szabadon élvezheti a lejátszott zenét.

A rajongóink biztonsága az elsődleges szempont számunkra, de SOHA nem szabadna, hogy egy koncerten bárkinek is attól kelljen félnie, hogy bántódása esik – legyen szó akár a rajongókról, a helyi személyzetről, a vezetésről, a biztonságiakról vagy a zenekarról.

A tegnap este lezajlott események sajnálatosak és nagyon szerencsétlenek voltak. Hamar odáig fajultak a dolgok, ameddig soha nem szabadott volna. Hiszünk abban, hogy az erőszak soha nem megoldás, és hogy a történteket minden érintett jobban is kezelhette volna.

Az estéről néhány videó is megjelent a neten, amelyeken az egész balhé kitörése ugyan nem látszik, az viszont igen, hogy a biztonságiak tényleg elég durván léptek fel például azzal a sráccal szemben, aki a banda levonulása után valahogy a színpadra keveredett.

A banda egyébként a közleményben azt is közölte, hogy az aktuális turnéjuk a tervek szerint folytatódik, de extra lépéseket fognak tenni, hogy a nottinghami események ne ismétlődhessenek meg, a városbeli rajongóknak pedig megígérték, hogy hamarosan bepótolják a megszakadt koncertet, amire a hétfő estére megváltott összes jegy érvényes lesz.