Kelet-európai turnéklippel jelentkezett a Satelles

Áprilisban kelet-európai lemezbemutató turnéra ment a Satelles, amelyről a banda basszusgitárosa, Bali Dávid egy részletes és elgondolkodtató beszámolót is írt nekünk (első és második rész). A srácok emellett sokat videóztak is a turnén, majd a felvételekből Luca Broglia, a Heartlapse énekese összerakott egy turnéklipet a The First Passage című dalhoz. Az új klipről a zenekar ezt meséli:

A videó egyszerre turnénapló és állásfoglalás: a tavaszi Európa-turnénk, a Past Misfortunes 89/19 részeként olyan országokat vettünk célba, akikkel úgy éreztük, hogy közös sorsban és kihívásokban osztozunk. A nyolc napos turnén a lengyel és cseh koncerteken túl így a belorusz és ukrán dátumokat vártuk a leginkább, mert egyszerre láttunk ezekben a bulikban kihívást és missziót is, hogy megtaláljuk azokat az embereket, akikkel azonos értékrenden osztozunk, és reméljük, hogy a videóból is átjön, hogy miért mondjuk mindenkinek azt a hazatérésünk óta is, hogy az összes zenekarnak ilyen élményeket kívánunk, ha turnéra indul.

Az idén ötéves zenekarnak a nyáron öt koncertje lesz, ráadásul mindegyikre egyedi műsorral készülnek:

  • június 15. – Budapest, Dürer Kert (Tilos Maraton)
  • július 11. – Bánk, Bánkitó Fesztivál
  • július 18. – Debrecen, Campus Fesztivál
  • július 27. – Dorog, Kacsa
  • augusztus 19. – Mátrafüred, Fekete Zaj

A Tilos Maratonon a Dürer Kert kistermében a leggyorsabb, legnyersebb dalok hangoznak majd el, a Bánkitón pedig azokból a dalokból áll majd a koncert, amelyek karitatív célt vagy társadalmi felelősségvállalást szolgáltak már a megírásuk első pillanatában. A Campuson a tavaszi Európa-turné kiegészített, teljes értékű szettje szólal majd meg, a Kacsában az utolsó idei önálló klubkoncertünket adjuk, a Fekete Zajon pedig a ’Telihold’ nevű, egyszeri koncertprogram hangzik majd el, ami elindítja a zenekar életében az új időszámítást.