Gyerekkórussal és okkult giccsel riogat az új Behemoth-klip

Megjelent az első klipes dal a Behemoth ősszel érkező új albumáról. A God = Dog című számhoz készül videót a banda szokásos klipfelelőse, a Grupa 13 rendezte, ennek megfelelően van is benne minden, amit megszoktunk a lengyelektől: borult hangulat, meztelen nők, okkult szertartások… A dalban meg még egy gyerekkórus is felhangzik, és nagyjából ez az a pont, ahol az egész gonosz sátánkodó összhatást kezdjük végleg erőltetett giccsnek érezni, hiába hasítanak a riffek, ahogy kell – de erre majd inkább térjünk vissza a lemez kivesézésénél.

Maga az album október 5-én jön ki a Metal Blade-nél, I Loved You at Your Darkest címmel, ami egyébként egy idézet a Bibliából, méghozzá egyenesen Jézus Krisztus szájából. Ahogy a bandafőnök Nergal fogalmaz:

Az, hogy a Behemoth erre alapozza az új lemezét, a legdurvább szentségtörés.

Az énekes-gitáros egyébiránt azt is megjegyezte, hogy az új anyagon sokkal nagyobb teret kaptak a vegytiszta rock hatások, mint a korábbiakon:

Nagyon törekedtem arra, hogy ezzel a lemezzel újradefiniáljuk magunkat. Az I Loved You at Your Darkest egy dinamikusabb lemez. Az egyik oldalról extrém és radikális, ugyanakkor sokkal rockosabb is, mint bármelyik másik Behemoth-lemez.

Nem nagyon gondolkodunk a zenei irányon, egyszerűen azt írjuk, ami természetesen jön belőlünk. De ha 15 éve megkérdezték volna tőlem, mi a világ legjobb zenekara, valószínűleg azt mondtam volna, hogy a Mayhem, vagy a Morbid Angel. Ha ma megkérdezik, azt mondom, az AC/DC. Ebből elég egyértelműen látszik, hogy miért rockosabb ez az album. Az egész a dalszerzésen múlik.

A lemezen 12 szám lesz, a borító pedig azon kevés borítók egyike, amire a lemezcím helyett rögtön annak a rövidítése, vagyis az ILYAYD felirat díszeleg.

1. Solve
2. Wolves ov Siberia
3. God = Dog
4. Ecclesia Diabolica Catholica
5. Bartzabel
6. If Crucifixion Was Not Enough…
7. Angelvs XIII
8. Sabbath Mater
9. Havohej Pantocrator
10. Rom 5:8
11. We Are the Next 1000 Years
12. Coagvla