Februárban érkezik a Job for a Cowboy régóta várt új lemeze

2024. február 23. – ezt a dátumot vésse fel jól mindenki, ugyanis ekkor jelenik meg egy teljes évtized kihagyás után a Job for a Cowboy legújabb lemeze, a Moon Healer. A friss anyag eljövetele már egy ideje tudvalevő volt, a múltkori dal megjelenésekor meg még nyilvánvalóbbá vált, de azért kellett ez a hivatalos bejelentés, így rend a lelke mindennek.

Maga az anyag – elődjéhez, a Sun Eaterhöz hasonlóan – egyfajta koncepciós kiadvány lesz. Azzal kapcsolatban, hogy ezt mégis hogyan vagy miként kell elképzelni, Jonny Davy frontember így fogalmazott:

Ez egy death metal-album, ami misztikus körülmények közt született meg egy alkimista laboratóriumában. A zene, mint ütős bájital hallucinogén utazásra invitál, ami betekintést enged az univerzum titkaiba.

Nem tudom, hogy ezt most egy Blood Incantation press kitből nyúlta, vagy mi van, mindenesetre én nem hiszem, hogy egy „egyszerű” sci-fi metal-anyaghoz tíz évre volt szükség. Szerencsére hősünk a legégetőbb kérdést (vagyis hogy mi a laktózmentes tejút tartott eddig?!) is megválaszolta:

Vissza kellett lépnem a zenekartól a családom javára. Ez egyfajta katalizátorként végül mindannyiunkat útelágazás elé állított. Külön ösvényekre sodródtunk: az apaság, más zenei projektek, diplomák megszerzése és a zenekaron kívüli karrierek kerültek az életünk közéépontjába, ezek élveztek prioritást. Most viszont minden adott volt ahhoz, hogy együtt dolgozhassunk ezen az anyagon. Ideje volt már átlépni valami új küszöbét.

Oké, ez fair magyarázat, megbocsátunk. Reméljük, azért az ezutáni cumóra nem kell egy újabb évtizedet várnunk. De ne rohanjunk annyira előre, élvezzük ki a jelent, ami a most kiadott The Forever Rot alapján elég baszadék idősík.

1. Beyond the Chemical Doorway
2. Etched in Oblivion
3. Grinding Wheels of Ophanim
4. The Sun Gave Me Ashes So I Sought Out the Moon
5. Into the Crystalline Crypts
6. A Sorrow-Filled Moon
7. The Agony Seeping Storm
8. The Forever Rot