The Agony Seeping Storm: az első szám a Job for a Cowboy visszatérő lemezéről

A várakozásnak vége: közel egy évtized után új dallal jelentkezett a 2000-es évek egyik legnépszerűbb deathcore-bandája (akik időközben inkább technikás deathre váltottak), a Job For A Cowboy. A most bemutatott The Agony Seeping Storm az első ízelítő a srácok közelgő, egyelőre cím nélküli ötödik lemezéről, ami a mostani állás szerint tíz évvel követi majd elődjét, a 2014-es Sun Eatert, és a zenekar örökös kiadójánál, a Metal Blade-nél lát majd napvilágot jövőre.

A lemezről egyelőre nem sok mindent tudni azontúl, hogy egy koncepciós anyag lesz, amiről Jonny Davy énekes így fogalmazott:

A koncepciót egy közeli barátunk inspirálta, aki hallucinogén kábítószerek hatására hajthatatlanul egy küldetésbe kezdett, melynek célja a mélységes megvilágosodás volt. Ahogy azonban mélyebbre ásott a kísérletében, úgy kezdtek megmutatkozni rajta a bipoláris zavar és a skizofrénia tünetei. Azt hitte, hogy a hallucinogén mámorban hozzá tud férni egy alternatív, ezoterikus valósághoz, ahol gnosztikus és bibliai alakokkal, képekkel szembesül. Ezek a dalok az ő gondolatait, ötleteit és tapasztalatait tükrözik.

Ezek szerint valamelyik Avenged Sevenfold-tag a barátjuk, igaz?

A viccet félretéve mutatjuk is a dalhoz készült klipet, és egyéb jó hír még, hogy a zenekar annyira beindult, hogy hét év kihagyás után jövő pénteken színpadra is állnak – igaz csak a tengerentúlon, a Blue Ridge Rock Festen. De ki tudja, mit hoz még a jövő a lemez mellett? Remélhetőleg egy hazai dátumot is hamarosan!