Észbontó animációs kisfilm jött az új Touché Amoré címadójához

Október 9-én megjelent a Touché Amoré ötödik nagylemeze Lament címmel, az Epitaph gondozásában. Az albumról már a harmadik dal kap videoklipet, ezúttal a címadó, méghozzá egy 3D animációt, amelyet Nick Steinhardt gitáros talált ki és rendezett, a megvalósításért pedig Sujin Kim művész a felelős.

Nick így mesélt a klip megszületéséről:

Míg a stúdióban vettük fel a Lamentet, előálltam egy videóötlettel, de nem igazán tudtam összerakni fejben, hogy hogyan lehetne élő szereplőkkel megvalósítani. Az eredeti koncepció középpontjában az állt, amikor felhasználnak, majd félredobnak, újra meg újra, mígnem egyszer eleged lesz. Ezt a történetet a föld és az agyag, a cserép és a növény, a kényszer és a szabadság, a táplálás és a kimerülés szimbiotikus kapcsolatán keresztül meséli el. Ahogy a történet tovább fejlődött, úgy jött szóba az animáció ötlete, ami egy kissé felszabadította az agyamat, hogy a hátborzongató, a groteszk és a szürreális felé fordulhassak.

Egyébként az album megjelenésekor az összes tétel kapott egy-egy rendkívül igényes és kreatív vizuált, az új klip alatt itt vannak ezek is. Az előző két „rendes” videót pedig itt lehet megnézni.