Elmarad a Voyager EU-turnéja, mert az énekest rákkal diagnosztizálták

Elmarad, vagy legalábbis jövő őszre tolódik az ausztrál Voyager EU-turnéja, ami október 8-án Budapestet is érintette volna. A halasztás oka az, hogy Danny Estrin énekes-billentyűsnél rákot diagnosztizáltak és azonnali kezelésre szorul. Minderről az érintett így nyilatkozott:

A múlt héten az életemet megváltoztató hírt kaptam: a rák egy olyan formáját diagnosztizálták nálam, amely azonnali kezelést igényel. Teljesen összetörtem, hogy nem tudunk fellépni a közelgő európai turnénkon, különösen ez után a hihetetlen eurovíziós év után, amin keresztülmentünk. Szigorú orvosi utasításra nem szabad ezt félvállról venni, az egészségemet kell előtérbe helyeznem, és rendbe kell hoznom, hogy minél hamarabb újra színpadra állhassunk. Rendkívül nehéz volt meghozni ezt a döntést, de remélhetőleg mindenki meg fogja érteni.

Dannynek jók a kilátásai, várhatóan fel fog épülni, a helyzet remélyteliségét mutatja az is, hogy a hétvégén egy ausztráliai koncertet még a helyzet ellenére is le tud játszani a zenekar. Az európai turné pótdátumait később fogják bejelenteni, a mostani körre megváltott jegyek az új dátumokra is érvényesek lesznek.

A Voyager nyáron adta ki a legújabb, nyolcadik albumát Fearless in Love címmel, miután a rajta hallható Promise című dallal szerepeltek az idei Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében.

Fotó: Somogyi Lajos – Bands Through the Lens