Csütörtök esti bulikalauz dióhéjban

Dübörög a nyári koncertszezon, egymást érik a bulik, van hogy egy nap több esemény közül is válogathatunk, és csak kapkodjuk a fejünket, hogy hova is menjünk este. Például ezen a szép csütörtöki napon, amikor nem kevesebb mint 5, azaz öt különböző külföldi headliner érkezik Budapestre, öt külön bulira. Köztük az egyetemes rocktörténet két ikonikus zenésze, két európai extrém metálcsapat, meg egy kanadai hardcore punk-brigád. Nézzük is át őket gyorsan.

Az egyik legnagyobb horderejű esemény a Queens of the Stone Age nagykoncertje a Budapest Parkban. Josh Homme és csapata utoljára négy éve lépett fel a Szigeten, önálló estéjük viszont még sosem volt nálunk. Ennek megfelelően most egy alapos karrierösszegző szettel készülnek, amiben a tavaly megjelent, Grammy-jelölt Villains album tételeitől a legrégebbi sztóner zöngékig bármi előkerülhet. Előttük a The Strokes gitárosának új zenekara, a CRX nyit, további részletek az eventnél.

Eközben az Arénában a legendás Nick Cave & the Bad Seeds ad egy előzenekar nélküli, egész estés koncertet. Habár az ausztrál énekes-gitáros főhős idén már elmúlt 60, de mégsem fognak rajta az évek, manapság is csúcsformában van, erről tavaly a saját szemünkkel is meggyőződtünk Manchesterben. Az eseményt itt lehet elérni.

A Dürer Kertben Ukrajna legmenőbb metálbandája, a Jinjer pipálja ki a kötelező éves hazai jelenését. Tatjánáékkal együtt érkezik a szintén ukrán Sinoptik, akik vastag, mélyre hangolt pszichedelikus rockban utaznak, a hazai felvezetést pedig három modern metálcsapat, a Nova Prospect, a Lost Continent és a The Tumor Called Marla biztosítja. Event itt.

Aki valami vérbeli underground zúzdára vágyik, annak irány a Robot és a Deranged bulija. A brutal death metalos svéd brigád előtt a helybéli Gore Thrower melegít be, részletek az eventnél.

hhttps://www.youtube.com/watch?v=M313ypdZPO0&t=30s

A hardcore punk rajongóinak pedig a 8. kerületi Auróra izzasztó bulija lesz a megoldás. A headliner a friss nagylemezével érkező torontói S.H.I.T. csapata lesz, előttük pedig három hazai banda, a Gipsy SS, az Észlelés és a Dispolgár nyit. Event itt.