Budapestet is érinti az Ill Niño 25. születésnapi turéja

Idén lesz 25 éve, hogy az Ill Niño ezen a néven műveli a latino nu metalt, a jeles alkalmat pedig több kontinensen átívelő turnézással ünnepli meg a banda. Az európai körbe egy budapesti állomás is belefért, ami nyár utolsó napján, augusztus 31-én lesz az A38 Hajón.

Az annak idején (egész pontosan 1998 májusában) még El Niño néven életre hívott, majd nagyjából egy év után átkeresztelt banda 2001-ben adta ki a debütlemezét, a nu metalban azóta is alapműnek számító Revolution/Revoluciónt. Ennek a 15 éves jubileumi turnéjával szintén jártak nálunk 2017-ben, majd nem sokkal ezután a banda kettészakadt. Némi jogi csatározást követően az alapító énekes, Cristian Machado a két gitárossal, Ahrue Lusterrel és Diego Verduzcóval elment megcsinálni a Lions at the Gate nevű projektet, míg a ritmusszekció – Dave Chavarri alapító dobos és Lazaro Piña basszer – új arcokat toborzott a ‘Niñóba. Ekkor állt a zenekar élére Marcos Leal énekes, valamint visszatért a banda pár korábbi tagja is a 2000-es évek elejéről, név szerint Marc Rizzo gitáros (ex-Soulfly) és Daniel Couto perkás. Két éve már ezzel a felállással játszottak nálunk a Five Finger Death Punch vendégeként. Közben elvileg egy új anyagon is dolgoznak, amiről már ki is csepegtettek pár számot, de az album bejelentése azóta is várat magára, és hát nyilvánvalónak tűnik, hogy az augusztusi koncerten is a 2000-es években írt slágereké lesz a főszerep.

Az előzenekar a coloradói Mind Incision lesz. Egyébként a turné összes többi állomásán az Ektomorf is fellép, de az A38-as bulit ismeretlen okból kihagyják. Az estének egyelőre nincs facebook-eseménye, amint lesz, frissítjük a hírt.