A Shadows Fall újra összeállna koncertezni

Brian Fair, a Shadows Fall énekese egy friss interjúban elárulta, hogy a zenekar 2020-ban újra koncertezni készült, amíg a COVID-19 keresztül nem húzta a számításaikat. De a helyzet ellenére továbbra is készülnek az összeállásra.

A massachusettsi zenekar a 2000-es években az amerikai metal újhullámának egyik alapbandája volt, de a ’10-es évekre elfogyott a lendületük: 2012 óta nem adtak ki lemezt, és 2015-ben koncerteztek utoljára. Eközben a tagok szétszéledtek más bandákba, vagy épp családot alapítottak. Manapság Jon Donais gitáros az Anthraxban, Jason Bittner dobos az Overkillben, Matt Bachand gitáros pedig a Megadeth volt tagjai által alapított Act of Defiance-ben zenél, míg Fair és Paul Romanko családos, dolgozó emberek lettek. Plusz Fair azért emellett visz pár side projectet is (Hell Night, Downpour).

Az énekes leszögezte, hogy a zenekar annak idején csak azért állt le, mert a tagoknak az egyéb elfoglaltságok miatt nem maradt idejük a bandára. Vagyis arra, hogy egy évben 10 hónapot turnézzanak Shadows Fallként, mint a korai időkben, mivel ennyi kellett volna a zenekar fenntartásához. Ugyanakkor mindig is folytatni szerették volna együtt, már tervezték is a 2020-as visszatérést, és attól még, hogy ez bizonyára nem fog összejönni, a szándék továbbra is megvan. Szóval előbb-utóbb biztos hallunk még róluk.