A mezőny végén végzett az AWS, de így is sokat nyertek az Eurovízióval

A huszonhat indulóból 21. lett a Magyarországot képviselő AWS az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében, amit egyébként az izraeli versenyző, Netta nyert meg. Európai szinten tehát közel sem forgatta fel úgy a mainstreamet a modern metál, mint itthon az utóbbi időben – a srácok viszonylag kevés szakmai pontot kaptak az egymásra szavazó országoktól. Bár a legjobb speciális effektekért járó különdíjat még így is hazahozhatták Lisszabonból a Viszlát nyár előadásáért, ami a döntőben így nézett ki:

A dalfesztivál eredményétől függetlenül viszont így is elég sok mindent nyertek a srácok a részvétellel. Egyrészt nagy erőkkel odaállt melléjük a világ legnagyobb keményzenei fesztiválja, a német Wacken Open Air, ahol augusztusban fel is léphetnek majd, illetve Máltáról is kaptak egy meghívást. És ha ez nem lenne elég, még egy Shittyflute feldolgozás is készült a Viszlát nyárból! Igen, ez az a Youtube-csatorna, aminek a gonosz zseni készítője ismert slágerek százait játszotta már el furulyán, direkt vérszarul, és betegesen imádjuk.

Siklósi Örs énekes egyébként a következőket posztolta a döntő után:

Nagyon nagy pacsi mindenkinek! Nagyon boldog vagyok és büszke! Megmutattuk a világnak, hogy még létezik a szubkultúránk, és hogy megéri 12 évig küzdeni, mert igenis lehet önerőből sikereket elérni! Most végre újra azt csinálhatjuk, amit igazán szeretünk: ócska, füstös klubokban játszani, és érezni egymás energiáját! – mert számomra a zenélés öröme ebben van, nem a showműsorozásban! Nagyon szépen köszönjük mindenkinek!!!

Örs május 18-án szólóban zenél a budapesti BARhole Music színpadán, itt mutatja be a régóta készülő első szóló kislemezét, ami a Gáz címet kapta. Az AWS pedig legközelebb május 25-én lép fel a Budapest Parkban, az Apey & the Pea és a Kies társaságában.