A Duna partján fog újranyitni a Dürer Kert

Bő egy hónapos csúszással, de végül csak kiderült, hogy pontosan hol fog újranyitni a Dürer Kert, miután az Ajtósi Dürer sorról mennie kellett a klubnak, az ottani épületüket pedig bontani kezdték.

Az új helyszín Budán lesz, pontosabban a XI. kerületben, a Hengermalom út és az Öböl utca sarkán, a Kopaszi-gát mellett. Amint lehet, meg is nyitják az új helyen a kerthelyiséget, eközben pedig tovább dolgoznak a két leendő koncerttermen.

A klub teljes közleménye:

Eljött a pillanat, amire mindannyian nagyon vártunk!

Örömmel és lelkesedéssel osztjuk meg veletek, az új Dürer Kert helyét.

Kedvenc klubotok és kerthelyiségetek a XI. kerületi, újbudai Duna-partra, a Hengermalom út és az Öböl utca találkozásához költözik. Szellemiségünket, sokszínűségünket, elkötelezettségünket továbbvisszük; ahogy mindent megteszünk azért, hogy a régi Dürer hangulatát is átültessük az új helyre.

Közel két éve keressük a megfelelő helyszínt és ebben nagyon sokan próbáltak önzetlenül, jó szándékkal segíteni, cégek, önkormányzatok, magánszemélyek. Végül az egyik ilyen megkeresés lett számunkra a legideálisabb, ezúton is köszönjük nekik! Hihetetlenül izgalmas lesz az új kert – nagyobb mint az eddigi, vízparton, közel a természethez. A két koncertterem minden szempontból meg fog felelni napjaink és a következő évtized elvárásainak, hazai és nemzetközi szinten. Ám most egy nagyon komoly tervezési és kivitelezési szakasz áll előttünk. Eddig is rengeteg támogatást kaptunk tőletek, tartsatok ki még egy kicsit!

Az építkezéssel párhuzamosan a kerthelyiség üzemelni fog, amint meg tudjuk teremteni a méltó feltételeket. A termek építésével és megnyitásával kapcsolatban folyamatosan informálunk majd benneteket.

Hamarosan találkozunk az új Dürer Kertben!