Új bandát indítanak a Cadaveres, az Absent Distance és a Sleepless tagjai

Ha van egyáltalán értelme a szupergrupp szóval dobálózni a hazai metálszíntér viszonylatában, akkor a most bemutatkozó Glasskey zenekarra mindenképp illik a megnevezés. A bandában a Cadaveresből, az Absent Distance-ből és a Sleeplessből ismerős arcok álltak össze, a pontos felállás: Bölcsföldi Zoltán – ének, Pencs Tamás – gitár, Kelemen János – basszus, Jakus Dávid – dob. Zenéjükre leginkább a modern metal címkét lehet ráhúzni, de szó sincs üres közhelyhalmozásról, a nálunk debütáló Atmosphere című dal egyes megoldásairól nekem elsőre a Tesseract neve ugrott be, csak valamivel áramvonalasabb, kevésbé széttördelt formában.

A banda összeállásáról Pencs Tamás gitáros mesélt:

Valamikor 2018 elején írtam 3-4 dalt. Dáviddal meghallgattuk őket, és nagyjából azonnal tudtuk, hogy ebből zenekart szeretnénk csinálni. Valahol az a célunk, hogy egy kicsit fogyaszthatóbb, ha úgy tetszik, poposabb zenét csináljunk, mint eddig.

Dáviddal több, mint 10 éve együtt zenélünk, így nem volt kérdés, hogy itt is együtt folytatjuk. Janikával azóta szeretnénk zenekart, mióta ismerjük. Zoli pedig az egyik legjobb énekes akit ismerünk, és az ő hangja passzolt leginkább az elképzeléseinkhez. Megkérdeztük, érdekli-e a dolog, szerencsére így történt.

A srácok az év folyamán már kb. 15-20 dalt megírtak, ezekből fog összeállni jövőre az első albumuk, meg persze koncertezni is fognak, bár konkrét dátumokat egyelőre egyik fronton sem tudnak mondani.