Nosztalgia faházas, vízparti nyarakról – BetterThanEver-dalpremier

A 2018 végén megjelent két single óta először jelentkezik új dallal a debreceni BetterThanEver zenekar. A poppunk-banda új száma, az Emlékképek egy szöveges videóval debütál, amit itt a NuSkullon lehet először megnézni. A szám hátteréről és születéséről a zenekar bőséggel mesélt is:

Az Emlékképek valójában nem is új szám, tekintettel arra, hogy ezt a számot is akkor vettük fel, amikor a Túlpartot és az Otthontalant. Tehát egészen pontosan 2017 nyarán, ami barátok között is legalább két és fél éve volt már. Koncerten az elmúlt egy évben már játszottuk, mert már nem bírtuk ki, hogy ne hallja más rajtunk kívül, viszont abban sokáig nem volt konszenzus a zenekaron belül, hogy hogyan jelenjen meg: „legyen klip, vagy dalszövegvideó, vagy csak egy visual, de közben pedig klipet érdemel a szám”. Egyszóval alaposan túlgondoltuk az Emlékképek megjelenését, de most úgy tűnik, pont kerül a végére!

Az Emlékképek igazi nosztalgia szám, faházas, vízparti nyarakról, olyan barátokkal akikről meg van győződve az ember, hogy mindig vele lesznek. „Érettségi után lementünk egy faházba osztálytársaimmal a Tisza-partra, és volt pár nagyon klassz napunk, mielőtt megkezdődött a társaság szétszéledése a továbbtanulás okán – ez az emlék konkrétan megjelenik a dalszövegben.” (Nándi)

A videó teljesen a DIY szellemében készült: a grafikát a zenekar énekese, Nándi készítette, míg a videót a dalszöveggel gitárosunk, Ricsárd rakta össze. A számot pedig Walczer Dávid és Fábián Patrik rögzítette/keverte Esztergomban (és a Budai Fonóban), akiknek innen is köszönjük a sok ötletelést és segítséget!

A BetterThanEver egyetlen tavaszi koncertje április 17-én lesz Debrecenben, a Kaptárban, a Petofi, Headstock és The Vernal zenekarokkal.