Mesterséges intelligencia által generált, lázálomszerű kép – Icenap-dalpremier

A budapesti Icenap továbbra sem ismer megállást: a nu metal-banda ontja magából a jobbnál-jobb szingliket, a mai7 dalpremierük például már a negyedik az idei évben. Aki látta mostanában a srácokat élőben, mondjuk a Vodka for Kidszel, az Inhale Me-vel vagy az Inercyvel közös bulikon, annak már ismerős lehet a See You Never című szám, aminek a stúdiófelvétele most itt nálunk kerül bemutatásra.

A zenekar énekese, Tóth Martin így fogalmazott az új számmal és a hozzátartozó munkafolyamatokkal kapcsolatban:

A See You Never az első olyan dalunk, amelyet szinte teljes egészében saját magunk rögzítettünk, kiegészülve Tarcsai Ádám segítségével, aki a dob- és énekfelvételeknél segédkezett hangmérnöki és produceri igénnyel egyaránt. Az utómunka viszont teljes mértékben dobosunk, Farkas Zsombor érdeme. A borító külön érdekessége, hogy teljes mértékben mesterséges intelligencia által generált grafikáról van szó, a lázálomszerű kép a See You Never dalszövegének tételmondatai megadásával jött létre, így az eddigi leginkább a zenére reflektáltatott vizuális anyagunkként tekintünk rá.

A jövőbeli tervekkel kapcsolatban pedig így:

Ez az új munkafolyamat az eddigi leggördülékenyebbnek bizonyult a zenekar számára, így kijelenthető, hogy idén még legalább két hasonló módon elkészített dalt meg fogunk jelentetni az utolsó negyedévben, kislemez formájában. Jövőre az Icenap Season eddigi működéséhez képest radikális változásra lehet számítani, egy éra lezárására készülünk.

Természetesen nem is igazi az ősz egy metalzenekar számára klubbulik nélkül, szóval itt már egészen biztosan el lehet majd csípni a srácokat az esős évszak alatt: