Mentőövet dob a Headstock a Petofi énekesével

headstock

A jövő év elején fog megjelenni a dorogi Headstock első nagylemeze, az Évgyűrűk, amiről a december elején kihozott címadó dalt követően most újabb számot mutat be a poppunk-banda. A Mentőöv című tételt, amelyben a Petofi énekese, Mezei Bence is szerepel, itt a Nuskullon lehet először meghallgatni.

A srácok ezt mesélték az új dalról:

A Mentőöv című dalunk kicsit komorabb és sötétebb hangvételű, mint az elődei, amibe mindenképpen szerettünk volna egy közreműködőt is belevonni. Totál egyértelmű volt, hogy Mezei Bencét (Petofi) szeretnénk megkérni erre a feladatra, és szerencsére el is vállalta. A dal alapvetően arról szól, hogy mindenkinek szüksége van egy olyan dologra, hobbira, személyre az élete során aki/ami a rossz időkben is tartja benne a lelket és segít neki, hogy túllendüljön ezen az időszakon.

A lemez gyakorlatilag a Headstock eddig megjelent dalainak a kézzel fogható gyűjteménye lesz, néhány bónusz számmal megtoldva:

Fura módját választottuk az albumkészítésnek, mivel gyakorlatilag már majdnem az összes szám meghallgatható a lemezről, alapvetően az eddig megjelent single dalok fognak összeállni egy albummá amit természetesen újra kevertettünk Siminél a No Silence stúdioban. A „Mentőöv” az utolsó még meg nem jelent számunk az albumról, addig még egy dal fog megjelenni, ez a „Még bennem él” újraértelmezése lesz. Fizikai formátumban is meg lehet majd rendelni a dalcsokrot, amely tartalmazni fog egy bónusz akusztikus dalt is, ez a „Csend” címet viseli.

Az albummal a srácok jövőre újra koncertezni is fognak, a dátumokat később jelentik be, addig is szóljon a Mentőöv!