Hazai screamo-keresztapaság – Itt a Buffout és a Season of Mists közös splitje

Végre újra az egyik méltatlanul elfeledett és alulértékelt stílus, a screamo kerül középpontba a NuSkull hasábjain. Ha csak egy rövid időre is (mégis milyen legyen egy screamo-anyag), de rögtön két budapesti bandát is szeretnénk a figyelmetekbe ajánlani: a tavaly alakult Buffout a legendás Orchid és Jeromes Dream zenekarok szellemiségét viszi tovább, míg a 2016-ben létrejött Season of Mists a kevésbé kaotikus és kissé letisztultabb, beheroinozott Daitro-vonalon mozog. A két zenekar most egy közös splitet adott ki, melyen mindkét oldalról két-két dal szerepel.

A Buffout énekese, Zistler Richárd az alábbiakat fűzte a megjelenéshez:

Kölcsönös szimpátia és a műfaji hasonlóság miatt döntöttünk úgy, hogy kihozunk egy 2-2 számos splitet. Az első gondolat már tavaly megfogalmazódott, csak közben a mindenki által ismert vírushelyzet kicsit elnyújtotta a dolgokat. Mindkét zenekar részéről DIY, a próbateremben saját magunk által felvett anyaggal dolgoztunk. (Itt külön köszönet a Season of Mistsnek, hogy felvehettük náluk a dobsávokat, haha.)

Jelenleg két bulin vagyunk túl (Veszprém Terem és a budapesti underground olvasztótégelye, a Kripta). Közösen eléggé jól működik a két banda, főleg élőben, ahol összesen produkálunk 40 percet, de azt eléggé feszes tempóban. Reméljük, a megjelent anyagon átjön a világunk és a szövegekben és dallamokban képviselt látásmódunk, gondolataink. Fizikai formátumot még nem tervezünk.

A Season of Mistsből Takács Máté osztotta meg a gondolatait:

A közös lemez ötlete még 2019 végére nyúlik vissza. Ricsi megkeresett minket, hogy a screamo keresztapaság jegyében alkothatnánk valamit. Mi akkor az előző lemez számain dolgoztunk, de úgy beszéltük meg, hogy amint lesznek újabb ötletek, mehet a közös munka. Ötletek lettek, és az egész vírushelyzetet a legjobban kihasználva dolgoztunk az anyagon. A split sávjait Danival rögzítettük a próbateremben. Nagyon hálásak vagyunk neki, mert a végeredmény ismét magáért beszél.

A Buffout zenekart legközelebb augusztus 20-án a Hell Vill fesztiválon lehet elcsípni Székesfehérváron, majd szeptember 11-én mindkét banda fellép a budapesti Kriptában, a Súlyzás nevű rendezvényen.

Borítókép: Season of Mists facebook