Hallgasd meg a Silent Homes új kislemezét!

silent homes

Új kislemezzel jelentkezik a budapesti progmetálos Silent Homes csapata. Az Eternal Dream című hatszámos EP-t itt a NuSkullon lehet először végighallgatni.

tavalyi Paralyzed dalban történt bemutatkozása után ez Szabó Tamás énekes első rendes anyaga a zenekarral. Tomi ezt mesélte a szövegek születéséről és az énekfelvételekről:

A dalok szövegét néhol a projektnevek ihlették meg (szellemes – Haunted, világvége – Dead End), vagy a szám hangulata. Voltak régebben megírt szövegrészletek, ezeket kiegészítettem és átírtam, de mindenképp szerettem volna, hogy a szám hangulatát tükrözzék. A tartalmuk igazából a hangulatomtól függött, nem szerettem volna prédikátor vagy „megmondóember” szerepét betölteni. A vokálokat a próbatermünkben vettük fel. Azok is kísérletezősebbek, a Paralyzedból tanulva pedig arra törekedtünk, hogy olyan legyen, amit élőben is 100%-osan vissza lehet adni.

A kislemezt a zenekar szinte teljesen önállóan vette fel és utómunkázta, csak a dobfelvételek készültek a fővárosi Revolver Sound Studióban. Mede György gitáros és fő dalszerző a következőket fűzi hozzá az anyaghoz:

Az EP szerintem most egy kicsit komorabb hangulatú lemez lett az előzőhöz képest. Néhol kötődik a Paralyzedhoz, ami nagyjából már egy támpont volt, hogy mi várható a következő kiadványra. A borító is valójában ahhoz készült volna, de megszavaztuk, hogy inkább az egész EP-re használjuk majd fel, mint egy single-re. Ezzel együtt logót is változtattunk, hogy vizuálisan is a mostani dalokat tükrözze. Ez a kis hangulatváltás annak is köszönhető, hogy már nem teljesen egyedül írom a számokat, hanem Zoárd is egyre többet segít be. Például a Hauntedet is ketten írtuk és az lett talán a legváltozatosabb szám az albumon.

Ez az első anyag, aminél tényleg stúdióba mentünk és felvettük a dobokat is, így végre tényleg az hallható, amit mi játszunk. A többi részét otthon vettük fel és az utómunkálatokat is mi végeztük.

A srácokat élőben legközelebb október 14-én, a Grindrise fesztiválon lehet elkapni, de további bulik is szerveződnek, illetve új merch-készlet is várható, úgyhogy érdemes követni a Silent Homes Facebook-oldalát is.

Alább pedig itt a teljes Eternal Dream EP: