Farkasszemet nézni a belső kényszerekkel – Stabbed-klippremier

Új klipes dallal és új felállással jelentkezik a sötét, groove-os, agyas metalt játszó budapesti Stabbed zenekar. A Breaking Dawn című szám az első előzetese a banda készülő második nagylemezének, ami 2020-ban fog megjelenni. A szegedi Miracle Sound stúdióban, Vári Gábor hangmérnökkel készült dalban mutatkozik be a zenekar két új tagja, Brindza Tamás énekes (aki a szegedi Skore-ból már ismerős lehet) és Juhász Misel basszer. Az előző felállásból Kecskés Attila és Demeter Marcell gitárosok és Potkovácz Márk dobos maradtak a zenekarban.

A szám alapkoncepcióját a banda így foglalta össze:

A dal annak a szimbóluma, hogy az ember általában úgy dönt saját életéről, cselekszik a mindennapjaiban, mintha valaki pisztolyt tartana a fejéhez. Van egy erős politikai/társadalmi felhangja, felteszi, mi történne, ha farkasszemet néznénk ezzel a belsővé tett megfélemlítő és korlátozó autoritással.

A dalszövegen alapuló vérfürdős klipet Baki Zoltán rendezte, a bandát likvidáló főgonoszt pedig Nagy-Miklós Péter (Wackor, Ørdøg) játssza benne. Erről így meséltek a srácok:

A nullánál is kevesebb tapasztalatunk és kevés költségvetésünk volt egy videó elkészítésére, mégis szerettük volna, ha nem csak egy sima imidzsvideó kerül ki a kezünk közül. Arra gondoltunk, csináljuk azt, amihez értünk ebben a minden zenekart ledaráló magyar undergroundban, vagyis dögöljünk bele a zenélésbe, haha.

Miki a Wackor zenekarból készségesen vállalta hogy kicsinál mindannyiunkat, cserébe az első EP-n elkövetett bénázásokért (ő keverte a zenekar első, Submerge c. EP-jét). A forgatáson végül mindenki jól szórakozott és a végeredményre is igen büszkék vagyunk, köszönhető ez főleg Baki Zoltán és Vári Gábor hozzáértésének és kreativitásának.

A dal a Spotify-on és a többi streamszolgáltatón a jövő héttől lesz elérhető.

A Stabbedet a nyáron a következő koncerteken lehet megnézni:

június 2. – Budapest, Barba Negra Track (Wacken Metal Battle Hungary döntő)
június 8. – Székesfehérvár, Nyolcas Műhely (Yippi Feszt 2019)
július 5. – Budapest, Dürer Kert (+ Nest of Plagues, Over My Dawn, Aspects)