Elvágni a sorozatgyártott személyiségek futószalagját – Winnie’s Stones-dalpremier

A grunge-os metalt játszó szegedi Winnie’s Stones aránylag új név a hazai térképen, de a gyökerei annál régebbre nyúlnak vissza. A zenekar 2012-ben alakult Zentán, majd később átkerült a székhelye a napfény városába, a mostani, stabil tagság pedig hét év tagkeresés, dalírás és önpusztítás után állt össze, hogy “megmutassa, milyen mély a nyúl ürege”. A banda bemutatkozó dala tavaly júniusban jelent meg, most pedig itt a Nuskullon hallható először a Devour, ami a hamarosan érkező Second Skin című debütáló kislemez második előfutára.

A srácok megosztották velünk gondolatiakat az új dalról:

Kevés megkérdőjelezhetőbb jelenség létezik, mint a primitív arculatú “modern” társadalmunk. A kor, ahol a szépség torz ideál, az intelligencia közellenség, ahol az eszmék és álmok aprópénzzé desztillálódtak a lyukas zsebekben. Miért is lennénk elégedettek? Mikor lesz megállás? Amikor a sorozatgyártott személyiségek futószalagját szép lassan elvágjuk. XXI. századi történések kihegyezett fogait csodálja társadalmunk, homorú kezeiben szorongatott görbe tükrében. A valóság retinájában megpillantjuk saját gyengeségeinket egy pillanatra, amik az igazság morzsáit szórják elénk… Az igazságét, ahol a szó már csak eltaposott csikk a tettek túl régóta szunnyadó országútján.

A dal felvételét, keverését és maszterelését Rácz Krisztián végezte az R and R Sound Studióban. A zenekari fotó és a dalhoz készült animáció Takács Borisz basszusgitáros (B42 – DiY) munkája.