Büszkén korrupt, konzervatív – Új Beerzebub-dal Jakab Zolival és Kovács Krisztiánnal

Legutóbb 2020 decemberében rukkolt elő egy súlyos, aktuálpolitikai klipes dallal a Beerzebub, amelynek megérkezett a következő része. A mosonmagyaróvári rap-metal/hardcore-brigád a Korrupt című számmal ezen a vonalon megy tovább, és továbbra sem kíméli a rendszert és az egyházat. A tavalyi számhoz hasonlóan, amelyben Vörös András featelt, ezúttal is jellegzetes hangú vendégénekesek működnek közre, név szerint Jakab Zoltán (Ghostchant, ex-Bridge to Solace, ex-Newborn) és Kovács Krisztián a Fish!-ből. A képi megjelítés ahogy a Kormánynál, itt is cenzúrázatlan és profi munka.

A zenekar ezt mondja a dalról és a készülő új kislemezről:

A Korrupt egyenes folytatása legutóbbi dalunknak, a Kormánynak. Szövegileg folytatjuk a rendszerkritikát, zeneileg pedig próbáltunk még pár dolgot belefűzni a BZB soundba, amiért ezúttal is Pencs Tamás barátunk felelt. Hatalmas respect Jakab Zolinak és Senior Halnak a kiváló featért! A videót most is Piedl Andrissal forgattuk, a koncepció pedig ugyanaz volt: látványban is megjeleníteni az egész hazai politikai rendszer bigottságát minden oldalról!

Ez a dal is felkerül az eredetileg őszre tervezett, majd végül tavaszra halasztott EP-re, ami egy konceptlemez lesz, hiszen minden dal a magyar aktuálpolitika romlottságának állít görbe tükröt. Ha pedig már szóba került az EP: annyit már biztosan tudunk, hogy a Metal.hu gondozásában fog kijönni, és így, hogy csúszik a megjelenés, még jobban ki tudjuk maxolni a pakkot. Szeretnénk, hogy tavasszal mindenki egy olyan albumot vehessen a kezébe, ami zenei kordokumentum lehet, hiszen a jelen rendszer szélsőségeinek örvényében készült sok feszültséggel, haraggal, elkeseredettséggel.

Várjuk a folytatást! Az biztos, hogy változatos lesz…