Búcsúlevél – Debütál a Tiansen legnagyszabásúbb dala

Kevés olyan ígéretes fiatal zenekar tűnt fel az országban az elmúlt években, mint a progos popmetalt játszó Tiansen. A budapesti bandának a legelső klip megjelenése óta minden mozdulatára rá vagyunk tapadva, éppen ezért külön öröm, hogy ma nálunk debütál a legújabb számuk, a The Last Letter. A zenekar már a bemutatkozó Our Weakness albumon sem spórolt a nagyszabású témákkal, ez viszont itt az eddigi legepikusabb daluk, a blastbeates kezdéstől az emelkedett énakdallamokig, és még igazi gitárhősködős szóló is van benne. A felvételeket Diószegi Kiki intézte (Stray Heart Records), a keverést és masztert Simon István (No Silence Studios), a dalszöveges videót pedig Gerő András (Kill Monday Management).

A dalról Radó Éden énekesnő mesél:

Szövegekben most egy kicsit újítani szerettem volna. Valami olyanról akartam írni, ami nem személyes tapasztalatokon, témán alapszik, hanem fiktív. Egy olyan korba utazunk a dalban, amikor már csak egyvalaki van a bolygónkon. Utolsó élő emberként írja búcsúlevelét – azt, hogy kinek, nem fejtettem ki, mivel mind más dolgokba kapaszkodnánk, amikor megtudjuk, hogy itt a vég.

A dalhoz mindenképpen kreatív szövegvideót terveztünk. Fontos volt számunkra, hogy a dalszövegen legyen a hangsúly, de ne nyomja el a látványt, és a motívumok egyszerűek, de elég beszédesek legyenek vizuálisan. Abból indultunk ki, hogy az utolsó emberi lény írását olvassuk, a szem pedig a lélek tükre, a legkülönlegesebb részünk, amivel emlékeket gyűjtünk. Ebből a szemből az utolsó emlékeket olvashatjuk ki.

A zenekarnak egyébként a lemez óta ez a második új dala a 2019 legvégén kiadott Dive után. Új lemez egyelőre nem várható, ehelyett inkább egyesével adagolják majd az új dalokat.

A Tiansen következő koncertje október 23-án lesz Szegeden a Gin Tonicban, fellép még az Evolette és a Phrenia.