Pikodeath – Veselá Kopa (demó)

Tracklist:

1. Rozeběh (2:33)
2. Krev (1:57)
3. Lovci lebek (1:24)
4. Veselá kopa (0:25)
5. T.H.C. Revoluce (4:08)
6. Uzávěr (3:45)

Hossz: 14:12

Kiadó: Szerzői kiadás

Webcím: Ugrás a weboldalra

A libereci Pikodeath számomra egy komoly talány, hiszen az írott CD-n kapott promó anyagon, 17 szám volt, a mellékelt nyomtatott borító viszont az első demójuk bookletjét tartalmazta. Mindössze 2 anyagjuk jött ki, és ha azok dalainak számát összeadom, akkor is 10 alatt vagyunk… A talányra végül nem jöttem rá, de kétségtelen, hogy az első 6 dal, a 2001-es demó újra felvett dalai, de hogy ez mikori anyag, és hogy mi a maradék 11 nóta vagy honnan? Na azt nem tudom… Zenéjük valahol a régi Kreator taposta thrash vonalról indul, telepakolva Benediction és korai Gorefest témákkal, nagyjából ezt teszi ki ez a 15 perc, de lássuk közelebbről is a dolgot.


A Rozeběh energikus dobokkal indít, rendesen mennek a pergők, egy kis old school death metállal vergődve, szaggató, és thrashes elemekkel taglalva áll össze a dal. A hangzás jó, a két lábdob futamok súlyosak, és az egészben van egy visszafogott erő, mely nem képes felszabadulni csak táncol, ahogy a Krev kezdése egyértelműen KreatorTerrible Certainty féle témákat sorakoztat fel, súlyos death metállal fertőzve, melyek néhol a grind alapokat ütik meg, a vokál is kettős, hörgés és károgás felváltott burjánzása. A Lovci lebek lassan jön fel, a zenei csattogásról és a vokál gore féle mélységéből egyértelműen az első Pathologist lemez jutott eszembe, ahogy a Veselá kopa címadó nótáról is, rövidek, betegek, grind és gorecore szerű szerzemények, ezzel ellentétben a T.H.C. Revoluce egy unalmas thrash-death, mely igencsak primitív és pár jó kiálláson kívül nem sok élvezetet tartogat, ahogy az utolsó dal inkább egy középtempós thrash dal, sok lábdobbal, tipikus régies megoldásokkal, 0:55 után már megkezdődik a kissé svédes alapozás, amire ráböfög a halál és a rothadás, Benediction féle csattogások és középtempós Gorefest váltakozásból áll össze a dal. Nem is rossz, de nem is jó (ahogy a példaként hozott két ismert death metál csapat is, inkább csak alkotott és alapozott, mint épített és világot váltott meg).
Zárva ezt a 6 számos újrafelvett valamit, ami nem tudom pontosan mi (és emiatt nem volt már kedvem írni a zenekarnak, ha így küldték ide, mindenféle info nélkül, akkor így jártak-jártunk). Szóval se nem rossz, se nem jó, kissé régies thrash-death pár jó témával, melyeket jobban is kivesézhettek volna, ha pedig pontozni kell, akkor:

10/ 8