Los Sin Nombre – Demo ’05

Tracklist:
1. Chain Reaction (3:03)
2. Internal Bleeding (4:14)
3. Leave This Soul (3:01)
4. Out Of Hell (2:50)
5. War (5:21)

Hossz: 18:29

Kiadó: Szerzői kiadás

Webcím: Ugrás a weboldalra

Miből lesz a cserebogár? Na miből? Pajorból? Mely még kifejletlen és kísérleti stádiumban vegetál? Nos, a svéd Los Sin Nombre nem először tárgya kritikáimnak, s okosan a kezdeti anyagokkal kezdtem még anno a bemutatását, hogy lehessen érezni a változásokat. Mivel már két cikk is kikerült róluk az oldalra, így eltekintenék a biográfiai adatoktól, akit nagyon érdekelnek, keressen rájuk!

A nem túl fantázia dús című demó anyag szembeötlően új stíltusú borítóval örvendezteti meg az érdeklődő tekintetet (Maria-Elissa Forsbäck és Saul Camara kezemunkája) és zenei téren is újításokat hordoz. A hangzástól nem vagyok elszállva, de nagyon kispénzű banda, és ez nagyon meg is látszik a produkciókon, ettől függetlenül, ami itt fogad közel 19 percben, az a melodikus svéd death metál vonal némi modernséggel fűszerezve — nagyon maiként szólva, ez amolyan metalcore féleség. Erre utalnak a hörgős, de igencsak trendi vokálok és a riffelő zakatolások és igazán divatos zenei megoldások, de ettől függetlenül nem tudták levetkőzni maximálisan egykori önmaguk, így a néhai Entombed olykor-olykor felcsillan, ahogy az At The Gates, In Flames vagy Edge of Sanity is. Túl sokat nem kell áradozni a dologról, kellemes ki anyag, megvan a maga sötétsége és bája is egyben, s most, hogy a divat még az utolsókat leheli, azt hiszem egyeseknél nagyon be is találhatnak…

A vastag gitárok, tompa pergők, és erős basszus érlelte nagyon mai zene izomból lépked, az évek alatt megtanult járni, az más kérdés, hogy nem éppen a legjobb irányba, de így legalább a siker garantált — ha minden a helyére kerül.

89%

Los Sin Nombre @ Myspace