Rejtett alkönyvtárak: Siklósi Örs (AWS)

12510228_10153977828381414_9058931243540831549_n

Mindenkinek megvannak a maga kedvencei. De mik azok, amikre nem számítanánk? Ezt a kérdést firtatjuk Rejtett alkönyvtárak rovatunkban, amiben hétről-hétre vendégül látjuk majd a hazai zenei élet egy-egy ismerős alakját, hogy megossza velünk és veletek néhány olyan kedvenc előadóját, lemezét vagy éppen dalát, amelyek vagy igen távol állnak a személyéhez elsődlegesen társított műfajoktól, vagy éppenséggel pont ezekbe esnek, de amolyan rejtett gyöngyszemnek számítanak benne. Ezen a héten pedig Siklósi Örs, az AWS frontembere szedett össze nekünk egy csokornyit a meglepő kedvencei közül. 

Stone Temple Pilots – Plush

12 évesen, egy lovastábor hatására kezdtem el Nirvanát hallgatni, aztán egy jó 5 évig a grunge maradt az etalon. Kurt Cobain idézetek a gatyára és az iskolaköpenyre firkálva, minden évben kirúgásveszély, első zenekarok. A grunge szeretet azóta is él, Eddie Vedder és Chris Cornell pedig a két kedvenc énekesem.

Isten Háta Mögött – Kanyarodási ceremónia

A 2000-es évek voltak a legjobb (általam megélt) évei a magyar underground metál életnek.
Folyamatosan IHM-et, Subit, BTS-t, Idorut, FreshFabrikot és társaikat hallgattunk, kiegészülve az akkori külföldi zenékkel, és minden vágyunk az volt, hogy ezekkel a zenekarokkal játszunk. Aztán sajnos idő előtt összejött, és visszagondolva jobb lett volna a próbateremben maradni és gyakorolni… haha.

Kaldera – Rég nem hallom már

Mindig is oda voltam a versekért, magyar nyelvű dalokért és a népdalokért. Ezermillió más dalt fel tudnék sorolni, de mostanság ezt tényleg sokat pörgetem. Király nyelvünk van, örülök ha szembetalálkozok egy jó dalszöveggel, és szerencsére egyre több van.

Deftones –You’ve Seen the Butcher

Kamaszkorom óta nu metálos vagyok, csak a Korn, csak Limp Bizkit, de a Deftones az etalon. Ez a dal meg szimplán zseniális, a kedvenc biciklizős zeném.

Ganxst a Zolee és a Kartel – Rossz vér

A Bátyám kiírt nekem kiskölök koromban egy kazettát, amin mindenféle ’90-es évekbeli zene volt, rákerült pár Kartel dal is, amit persze Édesanyám elkobzott, és azóta imádom. A 99-es buszon a Kálvária tér és a Golgota tér között semmi sem festi alá jobban a képet, olyan mintha megállt volna az idő.

+1 The Doors – The End

Vannak azok az élmények, amiket régóta ismersz, de még nem vagy elég érett ahhoz, hogy megértsd és szeresd. Ez történt a Doors-szal is. Egy házibuliban mosogatás közben a Roniék magnóján folyamatosan beakadt a válogatás CD, és ez a dal a közepétől kezdve lement vagy 40x, mialatt elmosogattuk 2 napnyi házibuli piszkos evőeszközét.
Onnantól kezdve gyökerestül megváltoztatta az életemet. Jöttek a földi jók, a pszichedelikus 70-es, 80-as évekbeli zenék, jött Allen Ginsberg, Jack Kerouac, Bukowski, meg ilyesmik…

Az AWS csütörtök este az Apey & the Pea társaságában koncertezik a Barba Negra Trackben – részletek a facebookon!