Watch My Dying hírhegyek

Helló mindenkinek!

Fényérzékeny

Valószínűleg az idei év legfontosabb Watch My Dying hírlevelét olvashatjátok. Hosszas küzdelem, több ezer munkaóra és néhány tönkrement párkapcsolat eredményeként november 10-én megjelenik a Fényérzékeny, a második nagylemezünk. Az albumra való rákészülés még tavaly tavasszal indult el, Satandor házistúdiójában, a Namanban. Maguk a felvételek pedig idén júliusban kezdődtek az Audioplanet Stúdióban Jaya Hari Das mester irányításával. Miután végeztünk szeptemberben Csepelen, kiküldtük a hangsávokat Svédországba, a Fear And Loathing Stúdióba, Jocke Skoghoz, keverésre és masteringre. Ebben a stúdióban készült a Clawfingertől a Hate Yourself With Style és a Zeros And Heroes, a Meshuggah-tól a Nothing, az I EP és a Catch 33, illetve a Construcdeadtol a The Grand Machinery. Jocke (WMD nyelven Dzsoki, Dzsoke, Dzsokk) – a Clawfinger billentyűs/gitáros/zeneszerzője – apait-anyait beleadott a munkába. Úgy dolgozott a dalainkon, mintha a sajátjai lett volna. Egyedinek találta a zenénket, úgyhogy a tervezett két héthez képest rendesen ráhúzott a melóra, és végül november első napjaiban kaptuk kézhez a végleges, gyártásra kész anyagot. (Említésre méltó infó, hogy Jocke felrakta a Watch My Dying lemez borítóját a referenciák közé a www.falstudios.com oldalon, míg a www.clawfinger.com oldalon található friss képeken a mi pólónkban pakolászik az új próbahely/stúdióban:)
Szerencsére a nyomda és a VTCD is profin dolgozott, úgyhogy a napokban Ti is kezetekbe vehetitek a Fényérzékenyt. Bízom benne, hogy ugyanolyan felemelőnek találjátok ezt a pillanatot, mint mi. Lehet, hogy úgy tűnik, hogy túl nagy szavakat használok, de a független/szerzői lemezkiadás veszett kemény meló. Azonban az eredmény – amely egy csekély létszámú egység kétéves harcának eredménye – az egyik legszebb dolog a Földön.
A Klausztrofóniát nagyon szeretjük mind a mai napig. 2004-ben többre nem lettünk volna képesek, és a dalok egyértelműen kiállták az idő próbáját. Azonban a Fényérzékennyel sikerült picit tovább lépni. Elsősorban Kovács Attila gitárosként/szerzőként való megjelenése pumpált friss vért a szervezetbe, de Satandor és Gaobr is hatalmasat fejlődött, mint szerző/producer és szövegíró. A bandán belüli előrelépéshez még hozzátett Jaya és Jocke áldozatos munkája a keverőpult mögött, így összességében igen minőségű produkció született.
Ha már a kezetekben a lemez, akkor itt az ido, hogy legyurjük az új számokat éloben is a torkotokon. Igyekszünk minél több friss dalt elovenni koncerten, de természetesen nem feledkezünk meg a korábbi anyagok „slágereirol” sem.
November 11-én, Esztergomban tartjuk az otthoni lemezbemutatót, majd november 18-án a Kultiplexben, a III. Stagediving Fesztiválon lesz a budapesti muri. Mindkét helyszínen olcsóbban lehet megvásárolni a lemezt, 1800 Ft-ért, a rendes, 2000 Ft-os ár helyett. Aki postán megrendeli a CD-t november 18-ig, az 1800 Ft + postaköltségért (összesen 2500 Ft) juthat hozzá a koronghoz.
Köszönjük mindenkinek, aki felbukkant az Állami Slágerturné eddigi állomásain. Messze felülmúltátok az elvárásainkat. Reméljük, hogy a turné maradék állomásain (Fehérvár, Egom, Bp, Sopron, Debrecen, Békéscsaba, Zenta, Kecskemét) is várni fogtok ránk. Az eddigi csúcs Salgótarján és Balmazújváros volt, mindkét helyen 170-180-an jöttetek el és buliztatok velünk. 2007-ben visszatérünk! Hatalmas köszönettel tartozunk a Bridge To Solace-nek, hogy elfogadták a felkérésünket a turnéra, mint különleges vendég. Nem maradhatnak ki az előzenekaraink – Septic, Amadea, Black Fever – sem a köszi-listából!
A fehérvári állomástól kezdődően kaphatók lesznek az új pólómintáink is, és természetesen a többi szokásos WMD kacathoz is hozzá lehet jutni a bulikon.

III. Stagediving Fesztivál

2006. november 18.
Budapest, Kultiplex
Kapunyitás: 18:00
Kezdés: 19:00
Harmadszorra tör elő a föld alól hat metal banda november 18-án, a III. Stagediving Fesztiválon. A korábbi két bulinak megfelelően ezúttal is több stílus éllovasai fogják porig rombolni a Kultit. Az első csapat a csak lányokból álló Angelus zenekar, akik hallatán minden női egyenjogúságot ellenző fickó fülét-farkát behúzva fog menekülni. A korábbi Stagedivingokon is felléptek külföldi bandák. Most a black/death metalban erős Bloodfeast fogja megvédeni az osztrák zenészek becsületét. A Replika már régi ismerősként köszönthető, hiszen már tíz éve nyomják az ipart a debreceniek. A trió zúzós zenéjét mélylélektani szövegekkel tűzdeli meg Csató Péter, úgyhogy érdemes lesz kinyitni a füleket. A Cadaveres debütáló albuma, Soul Of A New Breed címmel novemberben fog megjelenni, úgyhogy egy parádés lemezbemutatóra számíthatunk a volt CDT, Crushera és Hybrid tagokat felsorakoztató tribalmetalcore hatostól. A Watch My Dyingnak ugyanebben a hónapban jelenik meg a második albuma, a Fényérzékeny, ezért új programmal fognak készülni, a hírhedten brutális, extrém metal hősök. Az este levezető mutatványát a Wolverine Blues Brothers adja, akik a sokak számára kedves, svéd klasszikus death metal csapat, az Entombed legjobb dalait adják majd elő.
A koncertre a jegyek elovételben 1400 Ft-ért kaphatók a Hammer Zenebarlangban, a CD Pincében, a Sharkban és a Vikingben, illetve a Ticketportal.hu elovételi helyein. A belépő a helyszínen 1700 Ft lesz.
További infó: 209-625-429 vagy www.watchmydying.com vagy info@powerground.hu

Kompresszió CD

A zenekar szerepel majd a Kompresszió 2006 CD-n, amelyet a Depresszió két koncertjén, november 17-én a Pecsában és november 24-én Debrecenben fognak ingyen adni a belépő mellé. A Fényérzékeny került fel a korongra, amelyen olyan előadók lesznek többek között, mint a Depresszió, a Superbutt, a Cadaveres, az Insane, a Road, a Rómeó Vérzik, a Horda, a Nomad, a Nuke vagy a Csakazértis.

Videoklip

A Fényérzékenyre szeretnénk klipet forgatni a közeljövőben, de addig is a dal letölthető a www.watchmydying.com oldalon.

Watch My Dying koncertek

2006. November 10., Péntek, Székesfehérvár
2006. November 11., Szombat, Esztergom
2006. November 18., Szombat, Budapest – III. Stagediving Fesztivál
2006. November 25., Szombat, Sopron
2006. December 8., Péntek, Debrecen
2006. December 9., Szombat, Békéscsaba
2006. December 16., Szombat, Zenta
2006. December 23., Szombat, Kecskemét
2007. Március 17., Szombat, Kazincbarcika

Kontakt:
web: www.watchmydying.com
e-mail: info@powerground.hu