Világvégét hirdet új lemeze címadó számával a The Browning

December 3-án, több mint három évvel a 2018-as Geist után érkezik a The Browning ötödik nagylemeze End of Existence címen. A deathcore-t és metalcore-t súlyos elektronikával vegyítő csapat a hír mellé már ki is hozta az első ízelítőt, az azonos című trekkhez készült dalszöveges videót.

A zenekar agya, Jonny McBee így vélekedik a lemezről:

Számomra a zene vészjósló, disztopikus és apokaliptikus kell, hogy legyen. A The Browningnak mindig is megvolt ez a hangvétele, de most még inkább szembetűnő. Már jó előre tudtam, hogy a legsúlyosabb ‘Browning-cuccot kell megírnom. De kellett egy téma, ami megfelelően illik a zene sötétségéhez és súlyához. Mivel a magánéletemben minden rendben van, így kénytelen voltam előállni egy kitalált cselekménnyel. Számomra ez egy univerzum létrehozásáról szólt.

Alább mutatjuk is a számlistát, a dalt és a gyönyörű színekkel operáló borítót, amit – akárcsak a zenekar összes eddigi artworkjét – ismét Dan Mumford készített el, akinek többek közt a méltán népszerű A Day to Remember-lemez, a Homesick grafikáját is köszönhetjük.

1. End of Existence
2. Destroyer
3. Anticendency
4. Gott ist Tot
5. Torment
6. Cataclysm
7. Rage
8. Chaos Reigns
9. No Man Can Become a God
10. Death Warp
11. Prophecy
12. Fearless