Újdonságok az EFOTT-on

Elsősorban a médiafalu, a mozisátor jelenti az idei EFOTT újdonságát, de sosem látott karibi hangulatot varázsolnak a Balaton-partra a ska és reggae zenekarok is. Az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) Zamárdiban rendezi a HÖOK és a Veszprémi Egyetem csapata, akik a hagyományos programok mellett nemcsak az újdonságokra, hanem a turisztikai és sportrendezvényekre is nagy hangsúlyt kívánnak fektetni, hogy inkább aktívan pihenjenek a hallgatók — hangzott el a mai sajtótájékoztatón.

A Balaton-parti hangulat és a reggae zene karibi hangulatot varázsol az EFOTT-ra. Gondoltak azokra is, akik a drumm & bass stílust kedveleik, ezért holland és angol dj-ek is vendégek között szerepelnek, de külön színpadot kapnak a Tribute zenekarok is, ahol ABBA, Doors és például U2 rajongók élvezhetik kedvenc slágereiket — emelte ki Pató Sándor, az EFOTT főszervezője. A kulturális és turisztikai programokról Weninger László elmondta, a Civil faluban 40 szervezet mutatkozik be a fesztiválon. Tevékenységi körüket tekintve a legszínesebb palettát alkotják, hiszen a környezetvédelemtől, a valláson keresztül a politikáig bezárólag mindenki megtalálhatja majd, ami iránt érdeklődik. Mivel a fesztivál minden évben vándorol, megpróbálja bemutatni Magyarország tájait. Most Zamárdiban is szerveznek túrákat kerékpárral, vagy gyalogosan, ellenőrzőpontos vetélkedőket, megmutatják a gyönyörű környezetet a kilátóból, vagy a tájházak és a Hadtörténeti Múzeum hűvöséből.

Mozisátor is feláll az EFOTT-on, ahol a 36. Magyar Filmszemle filmjeit, és a nemzetközi amatőrfilm szemle alkotásaiból láthatnak az érdeklődők válogatást és beszélgetéseket is szerveznek rendezőkkel, meghívott vendégekkel — tájékoztatott Babarczy Veronika a Faludi Akadémia képviseletében.

Medveczki Gábor, a szervező HÖOK részéről hangsúlyozta, a rengeteg szórakoztató és kulturális program mellett többször szerepel majd programjukban vita, véleménycsere a most aktuális felsőoktatási fejlesztési hozzájárulás bevezetéséről, ezért politikusokat, oktatáspolitikusokat is meghívtak a HÖOK sátorba.