Új Zao lemez 2009-ben

A Zao jelenleg a stúdióban dolgozik az As I Lay Dying frontember Tim Lambesis és Daniel Castleman közreműködésével új albumán, mely a 2006-os The Fear Is What Keeps Us Here utódja lesz.
Scott Mellinger gitáros így nyilatkozott: „egyszerűen alig várom már, hogy hallhassátok ezeket az új dalokat. A 2006-os Demon Hunterrel és a Throwdownnal közös turné óta nem koncerteztünk, így elég időnk volt arra, hogy képességeinkhez mérten a lehető legjobb anyag megírására koncentrálhassuk minden erőnket.

A banda Where Blood & Fire Bring Rest lemeze, mely Dan Weyandt énekes bemutatkozása is volt egyben, az Alternative Press szerint egyike 1998 legnagyobb hatású műveinek. A következő Liberate te ex Inferis-en szerepelt először a gitáros / dalszerző Mellinger, mely lemez szintén fontos sarokköve a Zao sötét, szenvedélyes és kreatív életútjának.
A Zao az a banda, mely mindenkire hatással volt a Deftones-tól kezdve a saját zenekaromig” – nyilatkozta Lambesis. „Megtisztelő, hogy részt vehetek a munkában. Az új lemezen az a hangzás hallható majd, melyet a rajongók, s a zenészek, mint jómagam, mindig is hallani akartak.
Az új lemez ugyanazzal a felállással készül, mint a The Fear…, azaz Daniel Weyandt énekes, Scott Mellinger gitáros, Martin Lunn basszer és Jeff Getz dobos (From Autumn To Ashes) hallható majd a felvételen.

Jeff dobtémáinak felvétele a legnyugodtabb és legprofesszionálisabb stúdiótapasztalat volt, amit valaha is átéltem. Ez a srác egy igazi profi. Ő lesz a mérce, melyhez minden más dobost mérek ezután, akivel a Lambesis stúdióban fogok dolgozni a jövőben.” – árulta el Lambesis.

Az album 2009-re várható.
http://www.zaoonline.com/
http://myspace.com/zao
http://www.ferretstyle.com