A Watch My Dying visszatért és még progresszívebb lett

Tavaly szinte semmit nem hallottunk a Watch My Dyingról, mivel az esztergomi metálzenekar elvonult a világ elől, szünetelt egyet, meg közben egy új lemezen is dolgozott. Most viszont eljött a visszatérés ideje, és ma meg is jelent az első friss szám. A címe 3. fejezet, avagy a valótlan város, és még a banda jellegzetes agyas stílusához képest is egy elég progresszív darab.

Ilyen lesz egyébként az egész új anyag is, Bori Sándor gitáros a Lángolón azt mondta, hogy az új számokban nem nagyon vannak versszakok meg refrének, ehelyett a könyv- vagy filmszerű, A-ból B-be tartó, „riffpazarló” dalszerkezetek a jellemzők. Veres Gábor énekes ehhez még hozzátette, hogy a szövegvilág is átalakult egy kicsit, szürreális helyett most inkább szimbolikusak a sorok, amikhez még a régi álomnaplóit is előásta egy szekrény mélyéről.

Az új évben a banda megint rákapcsol a koncertezésre is: péntek este a Dürer Kertben a Stagediving fesztiválon játszanak először, aztán január 19-én lesz egy hazai pályás buli Esztergomban. A későbbi dátumokat meg a facebook-oldalukon lehet megtalálni.