Új lemezt ad ki a Periphery gitárosainak black/death projektje, a Haunted Shores

A Periphery két gitárosának, Mark Holcombnak és Misha Mansoornak van egy sideprojectje, ami a Haunted Shores nevet viseli. A páros célja ezzel a formációval, hogy feltérképezzék kicsit a death és a black metal adta lehetőségeket – természetesen instrumentális köntösben. A projekt bemutatkozó nagylemeze, a Viscera még 2015-ben jelent meg, most pedig úton van a folytatás is.

A Void címre keresztelt második nagylemez március 11-én fog megjelenni a Periphery saját kiadójánál, a 3DOT Recordingsnál. Most itt is van róla a legelső ízelítő, ami a Hellfire névre hallgat, és egy kissé más nyomvonalon halad, mint amit eddig megszoktunk a srácoktól, de emellett nem szabadul az „anyazenekar” hatása alól sem, bőven jellemzi azért a Periphery-féle nyakatekertség is. A dalt és az album teljes egészét a két gitáros közösen vette fel (beleértve a dobok programozását is), míg a keverést Mansoor vállalta magára. Az első albumhoz hasonlóan ezúttal is visszatér vendégeskedni a norvég avantgarde zenekar, a Shining frontembere, Jørgen Munkeby.

Alább a dallista, a borító, illetve két verzió a Hellfire-ből: egy hivatalos audio és egy videó, ahol Holcomb pengeti el a dalt az efféle fétisű emberkék legnagyobb örömére.

  1. Hellfire
  2. OnlyFangs
  3. When in Oslo
  4. Null
  5. Perpetual Windburn
  6. Immaterial
  7. Void
  8. Noctural Hours (feat. Jørgen Munkeby)