Új lemezt ad ki a Municipal Waste-tagok heavy/speed-bandája, a Bat

A Municipal Waste két gitárosa, Ryan Waste és Nick Poulos 2013-ban alapította meg a Bat nevű formációt azzal a céllal, hogy szélvész punk metalt nyomjanak horroros körítéssel, olyan zenekarok örökségét alapul véve, mint a Venom, a Motörhead vagy a Hellhammer. Chris Marshall dobos (No Tomorrow) öt évvel ezelőtti csatlakozásával a trió készen áll arra, hogy kihozza a 2016-os debüt folytatását, immáron a Nuclear Blast égisze alatt.

A május 17-én érkező Under the Crooked Claw hangzását az összes kriptafingató zenekart is felügyelő Arthur Rizk egyengette, mellette pedig még Yavé Rust (Municipal Waste, Chepang, Murdersome) is kivette a részét a buliból. El is hiszem, hogy az ilyen vaskos basszussávok megkövetelték a négy fület. Ryan szerint a lemez igen sötét időkben íródott, egy rühes, szutykos, penész lepte raktárban kalapálták az anyagba a világ iránt érzett dühüket, és ez az agresszió meg is látszik majd a kiadvány egészén.

A lemez első ízelítője a Rite for Exorcism lett, ami a címéhez hűen egy ördögűzős klipet is kapott – amolyan olasz B-horroros kivitelezésben. Ebben a pap bácsi alászáll, hogy kiűzze a gonoszt a nyugodtan szundikáló goth gf-ből, de vajon tényleg ő az, akiben a démon lappang? Fordulatos csavarok, töltényövek, 666% sátánmetál a folytatásban: