Új dalt, albumot és hazai koncertet is bejelentett a Normandie

Normandie-rajongók, gyűljetek körénk, mert nagggyon sok jó hírünk van: az első, hogy a svéd arénarockerek új albumot adnak ki 2024. február 9-én Dopamine címmel. A lemez koncepciójáról Philip Strand énekes így nyilatkozott:

Az album az olyan természetes kemikáliák utáni hajszáról szól, mint az oxitocin, szerotonin, dopamin, endorfin és adrenalin. A hangzást egy futurisztikus és disztópikus narratíva uralja, ami teljesen magától értetődő volt, amikor a világ jelenlegi helyzetét kezdtük el megvitatni.

Túlhajszoltak vagyunk. Konstans emeljük a tétet, és cserébe mindenki jobban tolerálja a stresszt. A múltban még csak krumplit vetettünk és aznapra annyi volt a feladatunk. Vadászó-gyűjtögető emberek voltunk, akiknek célja a családunk ellátása volt. Manapság rengeteg dolog történik velünk. Arra tanítanak bennünket, hogy hajszoljuk az álmainkat, de ha valamit el akarunk érni a jövőben, akkor fenn áll a veszélye, hogy elszalasztjuk a pillanatot.

A lemezről a trió most az igazán upbeat Flowers for the Grave című dalt is bemutatta (a korábban kiadott Blood in the Water mellett), amiről azt mondják, hogy lényegében arról szól, hogy ne hagyjuk a legjobbat a végére!

Mi mégis így teszünk, ugyanis a Live Nation szervezésében a Normandie nálunk is bemutatja majd az új lemezt, méghozzá március 18-án a Dürerben. Előzenekarokról egyelőre nincs hír, a jegyelővétel viszont már szeptember 4-én, hétfőn 11 órakor elstartol.

1. Overdrive
2. Serotonin
3. Flowers for the Grave
4. Blood in the Water
5. Ritual
6. Butterflies
7. Colorblind
8. Hourglass (feat. Dani Winter-Bates of Bury Tomorrow)
9. Sorry
10. All in My Head
11. Glue