Tízperces kisfilmet adott ki a Mono az ősszel érkező lemezéről

A japán instrumentális posztrock-zenekar, a Mono is azon csapatok közé tartozik, akiknek a munkájára igen nagy hatással volt a a pandémia. A zenekar 2020 nyarán vette fel a 11. lemezét, a Pilgrimage of the Soult, amikor is hiába volt nálunk „Balaton-mentő” szüneten a vírus, máshol épp, hogy csak belendült a pusztításba. Ennek ellenére nem Japánban stúdióztak, hanem Chicagóban az Electrical Audio stúdióban rögzítették az anyagot Steve Albini közreműködésével, aki olyan zenekarok lemezein dolgozott már, mint a Nirvana, a Pixies vagy a Neurosis.

Az album szeptember 17-én fog napvilágot látni és már meg is hallgatható róla a nyitány, a Riptide, ami egy majd’ tízperces kisfilmet is kapott. A videóban egy disztópikus jövőt (jelent?) láthatunk, ahol az embereket agykontrolláló nyakörvekkel kordában tartó, elnyomó rezsim ellen fellázad egy fiatalember, hogy megértse álmának jelentését. Jól hangzik, nem? A csapatra nem kis hatással volt a bezártság és a különböző szabályozások betartása. Ha csak egy klipet nézel meg ma, az mindenképp ez legyen!

  1. Riptide
  2. Imperfect Things
  3. Heaven in a Wild Flower
  4. To See a World
  5. Innocence
  6. The Auguries
  7. Hold Infinity in the Palm of Your Hand
  8. And Eternity in an Hour

Sajnos a Mono jövő évi EU-turnéja is elkerül minket, de mindenki mást is a környéken, legközelebb Németországban lehet megtekinteni a zenekart.