Strang3rz: új klipes dal a Phreniától

A vajdasági Phrenia tavaly június óta ontja magából az új dalokat. A most megjelent Strang3rz már a negyedik előfutára az elektro metal/trancecore-zenekar év végén érkező harmadik nagylemezének. Az eddig megszokottaktól eltérő szerzeményről a srácok az alábbiakat mondják:

A dal fő motívumaként megemlíthető szétválás érzését a hangzásvilágba és a videoklip atomszférájába is megpróbáltuk beleszőni, hisz’ az egyik legkomplexebb kapcsolattal és az összes mögötte található érzelemmel foglalkozik, ami a barátság, partnerség, és annak a néha elkerülhetetlen, természetes halála. Meglepő, de nagyon ritkán esik erről téma, és rettenetesen kevés az az ember, aki tudja, mikor kell elengedni valakit, még kevesebb, aki el tudja fogadni, hogy ez egy természetes folyamat, és nem kell haraggal történjen. Számunkra az elmúlt években vált csak világossá, hogy nem vagyunk túl sok ilyen kapcsolat szétszakadásán, és ezek feldolgozása, a megnyugvás megtalálása egy komoly, fájdalmas feladat volt. Ennek állítottunk emléket ebben a dalban. Reméljük, hogy mindenki, aki hasonlóan érez, ráébred arra, hogy mennyi halott szálat tart még görcsösen a kezében, és erőt adunk neki ezek elengedéséhez.

A stúdiómunkálatokat, a keverést és a masztert Simi végezte a No Silence Studiosban, a producer a banda szintetizátorosa, Sebők Szabolcs volt, aki a  klip közösen készítette Fehér Kornéllal és a Digital Vertigoval.

A friss szám alább nézhető az eddigi lemezelőzetesekkel és a banda egyik legjobb tétele, a Stronger synthwave-újragondolásával együtt (amelyben a Nova Prospect-es Besnyő Gabó is közreműködött).

A Phrenia következő koncertjei:

  • május 17. – Budapest, Arena Garden (+ Lovecrose, Divent.)
  • június 8. – Zenta (RS), Mojo Club (+ Colmena)