Soulfly – a háború kirobbant!

A Soulfly Conquer című új lemeze július 29.-én lát napvilágot a Roadrunnernél, addig is egy „Unleash” névre hallgató új dalba belehallgathattok az Amazon.com-on.
A Conquer a standard formátum mellett eltérő borítóval, egy három bónusz dallal és egy 65 perces koncert DVD-vel ellátott speciális formában is kapható lesz; a következő dalokkal:

01. Blood Fire War Hate
02. Unleash
03. Paranoia
04. Warmageddon
05. War Ghost
06. Rough
07. Fall Of Sycophants
08. Doom
09. Rot
10. Touching The Void
11. Soulfly VI
12. Mypath
13. Sailing On
14. The Beautiful People

A „Mypath” című dal, és a „Sailin’ On” feldolgozás a Bad Brains-től a lemez dalaival együtt került rögzítésre orlandóban, a Porch stúdióban, míg a Marilyn Manson-féle „The Beautiful People” átirata eredetileg a Kerrang! magazin válogatáslemezén jelent meg, s 2007 júniusában lett felvéve Logan Maderrel.
A speciális kiadás a következő borítóval jelenik meg:

A DVD anyaga egy 2005. július. 13.-ai varsói koncertre épül (kiegészítve az Innerspirit klipjével), melyen az alábbi dalok hangzottak el:
01. Prophecy
02. Downstroy
03. Seek ‘N’ Strike
04. No Hope = No Fear
05. Jumpadfuckup/Bring It
06. Living Sacrifice
07. Mars
08. Brasil
09. No
10. L.O.T.M.
11. Porrada
12. Drums
13. Moses
14. Frontlines
15. Back To The Primitive
16. Eye For An Eye

Max így nyilatkozott: „A Cavalera Conspiracy után egy erősebb, kompromisszum-mentes kinyilatkoztatást akartam a Soulfly-al összehozni. Ezzel a lemezzel sikerült olyasmit alkotnom, amit eredetileg is akartam. Ez az a Soulfly lemez, amit hosszú-hosszú ideje meg akartam már írni. Ez a Soulfly legharcrakészebb albuma. A hangulata olyan filmeket juttat eszembe, mint a Gladiátor, vagy a 300. Egy teljesen más világból érkezik.” „Az album egy gyors számmal indít (Blood Fire War Hate). Eddig minden Soulfly lemez egy középtempós darabbal nyitott, de az új most teljesen a ‘Beneath the Remains’ CD-re emlékeztet. Ez a dal az egyik legjobb, amit valaha írtam. Ha becsukom a szemem, látom magam előtt a tömegeket énekelni, amikor pedig beérkezik a gyors rész, az maga a háború.

A Blood Fire War Hate dalban egyébként a Morbid Angeles David Vincent vendégszerepel, míg a lemezelőzetes Unleash-ben a Throwdown-csóka Dave Peters ereszti ki a hangját. A borítót és a grafikákat Max egyiptomi utazása ihlette, a Fall Of The Psycophants outróját pedig egyenesen a Nílus mellett vette fel a frontember. A Black Sabbath-os, doomosan lassú Touching the Voidban pedig a francia dub előadó, Fedayi Pacha működött közre.