Rövid híreink következnek!

A thrash újjáélesztő Trivium az utolsó simításokat végzi legújabb, egylőre cím nélküli nagylemezén. Az Audiohammer Studiosban rögzített anyag felett Colin Richardson bábáskosott, aki eddig olyan zenakrokkal dolgoztt együtt, mint a Machine Head, a Fear Factory vagy a Slipknot. A lemez nyáron fog napvilágot látni a Roadrunner Records égisze alatt.

A kultikus Circle Takes The Square neki látott új lemezének rögzítéséhez, mely előreláthatólag ez év őszében meg fog jelenni. Az anyag a zenekar által alapított kiadónál fog megjelenni (Gatepost Recordings) Decompositions Volume 1 címmel. A felállás a következő: Drew Speziale, Kathy (Coppola) Stubelek, David Rabitor, Caleb Collins.

A svéd In Flames Sounds Of A Playground Fading című legújabb nagylemezét a Century Media Records gondozásában június 20-án fogja megjelentetni. A Roberto Laghi közreműködésével (If Studios) készült lemezről az első kislemez (melyhez már borító is készült) pedig május 11-én fog megjelenni Deliver Us címmel.

Az Opeth megvált billentyűsétől, Per Wibergtől. A már meglévő utód neve ismeretlen, de az tudjuk, hogy a döntés közös volt és „vér sem folyt”. A srácok mindeközben az új album rögzítésén dolgoznak, mely kapcsán csak annyit lehet tudni, hogy nagy valószínűséggel ez évben meg fog jelenni a Roadrunner Records gondozásában, a keverést pedig Steven Wilson fogja elvégezni.

A lengyel death metal legenda Decapitated sikersen túltette magát Witold „Vitek” Kiełtyka tragikus halálán, hizsen a srácok idő közben megírták és  felvették (Radio Gdañsk Studio) legújabb nagylemezüket mely a Nuclear Blast kiadónál fog megjelenni.

A Becoming The Archetype legutóbbi, Celestial Completion című nagylemezéhez elkészítette első videoklipjét a The Magnetic Sky című dalhoz. A srácok csak 8-bites fanatsy kalandnak nevezték az új videót.