Rendszerellenes trekkel gyalul le a Harm’s Way

Négy év után új dallal jelentkezett a chicagói Harm’s Way. Az apropó egész egyszerűen az, hogy a metalos hardcore-banda szeptember 29-én adja ki soron következő ötödik nagylemezét Common Suffering címmel.

A most bemutatott Silent Wolf kapcsán James Pligge énekes osztott meg pár gondolatot, akit ha máshonnan nem, a legendás mémmé vált színpadi performanszáról egész biztos felismersz.

A dalt a jelenlegi kulturális légkörünkben az irányító szervekkel és a hatalmi rendszerekkel szembeni tartós bizalmatlanság szülte. A hitről szól, vagy annak hiányáról, ami sokakat jellemez ezekben a rendszerekben, illetve még a status quo miatti általános tehetetlenség és paranoia érzéséről. Mindezen dolgok sokak számára egy kérdéshez vezetnek: mi az, ami valójában informálja a társadalmunkat?

A lemezt Will Yip szuperproducer (Code Orange, La Dispute, Circa Survive stb.) vette kezeibe, illetve az album közepén egy fít erejéig a doomgaze koronázatlan királynője, Kristina Esfandiari, vagyis King Woman is beköszön. Alább a dal, plusz a hozzá készült klip, és minden egyéb tudnivaló a lemezről:

  1. Silent Wolf
  2. Denial
  3. Hollow Cry
  4. Devour
  5. Undertow (feat. King Woman)
  6. Heaven’s Call
  7. Cyanide
  8. Terrorizer
  9. Sadist Guilt
  10. Wanderer