Rap verzével nyomul új számában a We Came As Romans

Készülőben van a michigani We Came As Romans hatodik nagylemeze. A metalcore-csapatnak ez lesz az első új albuma azóta, hogy  énekesük, Kyle Pavone 2018-ban, mindössze 28 évesen elhunyt. A srácok 2019 tavaszán jelentették be, hogy stúdióba vonulnak felvenni az új albumot és azóta se hagyják unatkozni a rajongókat, lépten-nyomon szórják ki a szerzeményeket, immáron lassacskán harmadik éve.

Legújabb daluk a Daggers címet viseli és a csapat nem egyedül adja elő, ugyanis színre lép benne egy fiatal philadelphiai rapper, név szerint Zero 9:36. A metalcore és a hip hop találkozása ugyan nem új keletű dolog, a WCAR-től viszont mindenképp az – lássuk is, mit mondanak a nagy egymásra találásról, illetve a tartalomról:

A Daggers volt az a dal a lemezről, amit folyton újra- és újraírtunk. Nem volt egyszerű feladat, mivel olyan dalt akartunk kiadni, amilyet előtte még sosem – egy új utazást nyújtani a hallgatónak, amilyet még nem hallhatott tőlünk. Úgy gondoltuk, ennek legjobb módja az, hogy egy teljes verzét szenteljünk Zerónak, ezáltal hidat építve a stílusok közt.

Szövegileg a Daggers arról a belső csatáról szól, amin mind keresztülmentünk. Az önmagaddal folytatott vitákról, hogy elég jó, elég okos, vagy csak úgy általánosságban elég vagy-e. A szöveg azt szimbolizálja, hogy képesek vagyunk győztesként kikerülni a csatából és biztosak lehetünk az önnön értékünkben. Felismerve, hogy ez nem egy könnyű feladat, hanem egy düh fűtötte összecsapás a bennünk lévő negatívitás és az elérendő cél között, úgy döntöttünk, készen állunk arra, hogy úrrá legyünk a harc felett.