PROGRAMAJÁNLÓ: Vasárnap pop-punk örömünnep a Dürer Kertben!

10005883_635198019915039_6282585378706459600_o

A KONCERT FACEBOOK EVENTJE

Úgy tűnik a télnek vége, ezzel együtt szerencsére a rossz időnek is, így nem látjuk okát annak, hogy bárki is kihagyjon egy ilyen jó hangulattal kecsegtető estét, mint amilyen a vasárnapi is lesz. Egyenesen a napsütötte Spanyolhonból érkezik hozzánk a Daylight, akik az utóbbi években két lemezt adtak ki és gyakorlatilag az egész világot körbekoncertezték, de ide először látogatnak el. Három zenekar (abból kettő hazai), olcsó, hatszáz forintos belépő, előreláthatólag napsütés, pop-punk, mi kell még? Lássuk is a fellépő zenekarokat!

BROKENTHREAD

Az estét a budapesti Brokenthread nyitja majd, akik nem is olyan rég jelentették meg bemutatkozó EP-jüket (amiről itt írtunk). A srácok alapvetően dallamos hardcore-t játszanak, de mivel még keresik a saját hangzásukat, ezért természetesen nem hiányozhatnak a zenéjükből más stílusjegyek sem, gondolok itt a pop-punkra (The Story So Far) vagy akár újsulis hardcore-ra (Expire). Hangzáskeresés ide vagy oda, az élő teljesítményükre nem igazán lehet panasz, a dalaikban fellelhető fiatalos energiát remekül képesek átadni koncertjeiken, erről tanúskodik az is, hogy egyre több helyre hívják őket, egyre több vidéki helyszínen is megmutathatják magukat. Gyertek korán és nézzétek meg őket is!

HEADSTOCK

A kis dallamos hardcore kitérő után már a vegytiszta pop-punkon lesz a hangsúly, hisz következik a műfaj fellegvárából, Dorogról érkező Headstock! Őket talán már nem is kell bemutatni, hisz 2012-es debütjükkel, az Elképzelt Élet névre hallgató EP-vel rögtön belopták magukat a pop-punk szerető közönség szívébe. Ekkor még egy kicsit komolytalan zenekarról beszélhettünk, főleg a dalszövegek terén futhattunk megmosolyogtató megoldásokba (amit bélyegezhetünk aranyosnak is), de a zenei részben ekkor már kikristályosodott a zenekar fő erénye, a slágeresség. Azóta nem mondhatjuk, hogy annyira aktívak lettek volna kiadványok terén, mindössze három számot adtak ki, azokat viszont okosan adagolták és mindegyikből hatalmas koncerthimnusz lett, ami talán köszönhető a banda komolyodásának, mind a zenét, mind a szövegeket tekintve. Budapesten sem lépnek fel gyakran (a múltkori bulijukat leszámítva), így ha el akarjátok csípni őket akkor itt az alkalom, nem tudni mikor jönnek legközelebb!

DAYLIGHT

A hazai zenekarok koncertjei után következik az est egyetlen külföldi (és egyben fő)zenekara, a Daylight! Róluk mindent el lehet mondani, csak azt nem, hogy nem azok a koncertezős típusok, ugyanis jóformán többször játszottak külföldön, mint szülőföldjükön, ezért minden bizonnyal a profizmusra nem lesz panasz, de nyilván a hangulatra sem, lévén a srácok zenéjében csak a pozitív dolgoknak van helye, ez alól csak néhány akusztikus-szerelmes ballada jelent kivételt. Debütlemezük, a 2 Cool 4 School remekül elindította a zenekar szekerét, szerethető (és NAGYON slágeres) tinipunk dalokat írnak, amik azonnal megragadnak az ember fülében. Ők is egyre inkább törnek fel a színtéren, legújabb lemezükön, a One more fighton az az Andrew Wade is dolgozott, aki az A Day To Remember vagy akár a The Ghost Inside lemezein is segédkezett. Minden adott tehát egy remek estéhez, mi tuti ott leszünk, reméljük ti is! Ja és ne feledjétek a Headstock nyereményjátékát a est facebookos eseményén, hisz néhány megosztásért és lájkért cserébe nyerhettek páros belépőt meg pólót is!