Programajánló: Fish!, Junkie Jack Flash és Makeshift Promise Veszprémben

Bár magazinunk mindig igyekszik támogatni a vidéki zenei életet, főoldalunkra nézve mégis sokszor úgy tűnhet, mintha csak a fővárosban lennének figyelemre érdemes koncertek. Pedig dehogy! Ma este például Veszprémben, az Expresszó színpadán nyitja tavaszi turnéját a Fish!, vendégeik pedig a Junkie Jack Flash és a helybéli Makeshift Promise lesznek.

1507704_10152614386490426_7191894959061050639_n[1]

A Makeshift Promise a folyamatosan erősödő hazai pop-punk mezőny egyik zászlóvivője. Két perc körüli dalaik főleg a New Jersey-i The Movielife vagy a Crucial Dudes által kitaposott ösvényeken haladnak (mit haladnak, száguldanak), tavalyi, I’m Not As Good As I Thought című EP-jük pedig nettó 8 perces játékideje ellenére is az év egyik kiemelkedő anyaga volt. A srácoknak mostanában ez az egyetlen hazai pályás koncertjük, így bizonyára mind ők, mind a helyi keménymag meg fognak tenni mindent a buli emlékezetessé tételéért.

A Junkie Jack Flash Pécsről hozza el a rock & roll-t az Expresszóba. Szülővárosuk, ahonnan megszámlálhatatlan sikeres csapat hódította már meg az országot, szinte önmagában is garancia a minőségre, de persze a csapatnak más ütőkártya is akad még a kezében: 2013-ban az elnyerték az R33 országos tehetségkutatójának egyik fődíját, egy nagylemezfelvételt, amelynek eredménye, az Az élvezetnek fejjel tavaly februárban jelent meg. A srácok azóta szerte az országban igyekeznek megtáncoltatni a nagyérdeműt, mostanában pedig egy új EP is fő a konyhájukban.

A Fish!-t pedig reméljük, senkinek nem kell már bemutatni. Az ország egyik legjobb bulizenekara hivatalosan ma ébred fel téli álmából, de persze a srácok az elmúlt néhány hónapban sem tétlenül ültek otthon, így műsorukban a szokásos halslágerek mellett új dalok is fel fognak bukkanni, amelyeket szintén egy EP-n kapunk majd kézhez (illetve ahogy őket ismerjük, inkább merevlemezhez) még a tavasz folyamán. Emellett szintén ma este debütál a banda új dobosa, a Sunsetből már ismerős, féktelen lendülettel játszó Hámori Dávid is. Előre félünk a felszabaduló energiáktól.