Posztrock hírek

A post-rock vitathatóan egyre inkább lapos jéggé fagyó műfajának két jégtörő bandája az utóbbi időkben igen izgalmas hírekkel szolgált az arra vevőknek.

A még fiatalnak mondható Maybeshewill nem ült le előző albumuk, a Not For Want Of Trying sikerén. Amíg lendületben vannak (még szeptemberben jelentkeztek új videóval a Her Name Is Calla-val való splitlemezre), újabban a Tellison: Contact! Contact! remixelt CD-re kerültek fel, de már írják is az új albumot, s májusban turnéra is indulnak vele. Az állomások még nem biztosak, bár az fix, hogy több helyütt megfordulnak Európában, egészen Athénig elmenve.

A 65daysofstatic előző éve sűrű volt – hozták egyrészt az átlagos nyolcvan koncertet, valamint három kiadvánnyal kedveskedtek a rajongóknak. A The Distant And Mechanised Glow Of Eastern European Dance Parties EP megmutatta, hogy tudnak ők diszkót is csinálni, ha akarnak, emellé került még ki az ingyenesen leszedhető RMXSCEE válogatás (az általuk kedvelt bandák remixelt dalaival), s a The Cure (akiknek állandó kísérőjeként szerepeltek azok amerikai turnéján) Hypnagogic States ugyancsak mixelt EP-jére adtak egy monumentális, húsz perces újragondolást (s bár hiába nagy kiadó terjeszti a lemezt, az összes bevétel a Vöröskereszthez kerül). Ők hétről hétre szellőztetnek meg myspace-en újabb szemelvényt a készülő új lemezről – miközben nagyívű turnét szerveztek az évre.


65docVIDEO4 from 65dayosfstatic on Vimeo