Pénteki újdonságok: The Black Dahlia Murder, Emmure, Aversions Crown

Április 17-én jelenik meg a The Black Dahlia Murder új albuma, a Verminous, amiről a múlt hónapban bemutatott címadó dalt követően meg is érkezett a második szám, a Child of Night. A lemez producere a zenekar gitárosa, Brandon Ellis volt, a keverést Tue Madsen, a maszterelést pedig Alan Douches intézte. A zenekart élőben legközelebb július 7-én a Rockmaratonon lehet megnézni.

Gypsy Disco néven adott ki friss számot az Emmure. Az utóbbi években átalakult felállású zenekar az év második felére ígéri az új lemeze megjelenését, addig pedig ezzel a mocsárba hangolt faék-számmal lehet hangolódni.

Június 12-én érkezik az Aversions Crown új nagylemeze, a Hell Will Come For Us All, melyről az első friss dalt, a The Soilt már meg is hallgathatod. Az Eliran Kantor készítette borító megint zseniális lett, a szám pedig hozza a bandától elvárható szintet, se több, se kevesebb. Kezdésnek nem rossz, attól eltekintve, hogy az új énekes teljesítményével még mindig nem vagyunk kibékülve.

Soilwork még tavaly jelentette be, hogy hamarosan kiad egy háromszámos EP-t The Feverish Trinity címmel. Erről a címadó Feverisht már akkor be is mutatták, most pedig itt a második dal, a Desperado.

Új számot dobott ki a Fit for a King is, akik a modern metalcore vonalon hozzák a kötelezőt, vagy még egy kicsit annál is többet. A Breaking the Mirror a srácok hamarosan megjelenő hatodik lemezének az előfutára, de a lemezről még nem árultak el több részletet.

Hosszú évek után végre új anyaggal jelentkezett az ACxDC. A félreértések elkerülése végett ez nem az ausztrál rocklegenda, hanem az Antichrist Demoncore, akik politikai mondanivalóval, agresszióval és mérhetetlen dühvel kevert powerviolence/grindcore-t tolnak, ráadásul az utóbbi évek egyik legjobbjai a stílusban. A Kanye West kifigurázására írt dal, a Satan Is King a májusban megjelenő azonos című lemez előzetese.