„Nincs több érzelgős szarság, az Alexisonfire hivatalosan is visszatért” – Wade MacNeil

Mint arról már facebookon korábban beszámoltunk nektek, az Alexisonfire visszatért, azonban akkor még csak koncertekről volt szó. Az azóta a Leeds és a Reading (és még rengeteg másik nyári) fesztivál nagyszínpadát is elképesztő sikerrel megjárt Alexisonfire viszont emelte a tétet. és a Riot Festen olyan mondatok hangzottak el Wade szájából, amelyre minden poszt-hardcore (és egyben) Alexisonfire rajongónak fel kell kapnia a fejét. Idézzük a gitáros/énekes szavait:

„Köszönjük, hogy hittetek ebben a zenekarban még akkor is, amikor mi nem tudtunk hinni benne. Köszönjük, hogy kitartottatok mellettünk. Megígérjük, hogy soha többé nem hagyunk el benneteket. Nincs több érzelgős szarság. Az Alexisonfire hivatalosan is visszatért.”

Mindössze annyi kérdésünk van, ez új lemezt jelent? A kanadai hardcore banda utoljára 2009-ben jelentkezett nagylemezzel, akkor az Old Crows / Young Cardinals egy nagyon megosztó és vegyes megítélésű anyag lett, amely folytatásért kiállt mindenképpen. 2011-ben mi egy nagy búcsúcikkel köszöntünk el a zenekartól, érdekes visszaolvasni, hogy a rajongótábor milyen színesen élte meg a csapat egyes kiadványait.