Megjelent az új The Number 12 Looks Like You nyitódala

Szeptember 20-án jelenik meg a The Number 12 Looks Like You új albuma Wild Gods címmel. Ez lesz a New Jersey-i mathcore-banda első albuma a 2016-os visszatérés óta, amikor Jesse Korman énekes és Alex Pareja gitáros újraindította a zenekart egy új ritmusszekcióval (DJ Scully – basszus, Michael Kadnar – dob). A lemezről most megjelent a harmadik előzetes dal.

Az újjáalakulás motivációiról Jesse így nyilatkozott.

A banda elég hirtelen ért véget. Egyszerűen szükségünk volt némi szünetre egymástól távol. Aztán ahogy teltek az évek, Alex és én úgy éreztük, hogy igazából sosem tudtunk megírni pár dalt, amikről tudtuk, hogy még meg kell íródniuk. A következő hangzás, a következő vad lemez, ami mégjobban kilök bennünket a komfortzónánkból, és új vizekre visz. Volt egy olyan alapunk, meg egy olyan elképesztő követőtábolrunk, hogy tudtuk, még mielőtt túl öregek leszünk, meg kell próbálkoznunk még egy nagy dobással. Valami olyannal, ami nyomán a világ emlékezni fog ránk.

A frontember, aki korábban mindig személyes élmények alapján írta a dalszövegeit, a visszatérő lemezre nézőpontot váltott, és úgy döntött, hogy inkább mások történeteit szeretné elmesélni. Így állt össze a Wild Gods koncepciója:

Olyan ez az album, mint egy galaktikus cirkuszreklám az idegenek számára, arról, hogy jöjjenek el és nézzék meg ezt a Föld nevű őrült helyet. Itt a Földön annyira döbbenetes dolgok történnek, amikről azt hinnénk, hogy kitalált sztorik, de nem, itt tényleg ez megy. Van itt minden a gyerekeket molesztáló papoktól és a nekik falazó egyházaktól kezdve a magukat a nőknél feljebbvalónak képzelő férfiakon át azokig az emberekig, akik katonai fegyverekkel ölnek vadállatokat és mindezt egy sportnak nevezik. Olyan vagyok, mint valami beteges porondmester, aki felhívja a földönkívüliek figyelmét arra, hogy jöjjenek el, nézzenek és hallgassanak végig mindent. Nézzék meg a Vad Isteneket.

A lemezről eddig a Ruin the Smile és a Raised and Erased dalok jöttek ki egy-egy klippel, most pedig itt a jazzes hatású nyitódal, a Gallery of Thrills is, ami egy szöveges videót kapott.